HomeΚΟΣΜΟΣΑποφυλακίζεται ένας από τους πιο σκληρούς παιδεραστές της Βρετανίας

Αποφυλακίζεται ένας από τους πιο σκληρούς παιδεραστές της Βρετανίας

Είχε ασελγήσει σε 21 παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας άντρας που ασέλγησε σε 21 παιδιά, αναμένεται να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος στους δρόμους του Yorkshire της Βρετανίας, το μέρος όπου έδρασε, μετά την απόφαση για αποφυλάκιση του, γεγονός που όπως είναι φυσικό προκάλεσε ένα κύμα οργής. Ο λόγος για τον Robert Smith, που ασελγούσε και κακοποιούσε παιδιά για 30 ολόκληρα χρόνια,διαπράττοντας ειδεχθή εγκλήματα.

Ο τρόπος με τον οποίο δρούσε ήταν ο εξής: συνήθιζε να επιτίθεται και να βιάζει τα θύματά του σε μία αποθήκη κοντά στο Scarborough απειλώντας τα με ένα μαχαίρι στο λαιμό τους.

Μία γυναίκα μάλιστα μάλιστα δήλωσε σοκαρισμένη από την σεξουαλική σφοδρότητα του δράστη, αποκαλύπτοντας στην συνέχεια ότι τι ίδιο πρόσωπο δεν δίστασε να ασελγήσει και στα παιδιά της.

Ο Smith που έδρασε την περίοδο 1954-1984, κατάφερε αρκετές φορές να ξεφύγει από την αστυνομία, με την πρώτη κατηγορία εναντίον του να απαγγέλλεται το 1987. Έξι χρόνια αργότερα φυλακίστηκε για 2 χρόνια, για ασελγή επίθεση όμως μόλις το 2005 ήταν που όλες του οι φρικτές του πράξεις ήρθαν στο φως. Την περίοδο εκείνη, ένα θύμα του μόλις αντιλήφθηκε ότι ο βιαστής έμενε δίπλα σε σχολείο, παρουσιάστηκε στην αστυνομία αποκαλύπτοντας όσα ήξερε για εκείνον, γεγονός που οδήγησε στην σύλληψή του.

«Η περίπτωσή σου είναι η χειρότερη από όσα έχω συναντήσει στα 42 χρόνια που ασχολούμαι με την ποινική δικαιοσύνη. Ξεχωρίζει σε μεγάλη κλίμακα η αδιαφορία απέναντι στα συναισθήματα των θυμάτων» ήταν τα λόγια του δικαστή, μη μπορώντας και ο ίδιος να πιστέψει την σκληρότητα των φρικτών πράξεων του Smith και συνέχισε: «Είναι μία περίπτωση παρατεταμένης και ακόρεστης διαφθοράς. Για 30 χρόνια καταχράστηκε την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών, χρησιμοποιώντας τα σαν σεξουαλικά παιχνίδια».

Μάλιστα ο δικαστής δεν έκρυψε την επιθυμία του ακόμη και να πεθάνει o κατηγορούμενος μέσα στην φυλακή: «Αν η ποινή που σου επιβάλλεται, έχει σαν αποτέλεσμα να πεθάνεις μέσα στην φυλακή, τότε αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό που σου αξίζει» .

Το 2006 το δικαστήριο έκρινε ένοχο το 76χρονο άντρα για 42 επιθέσεις καταδικάζοντας τον σε 20 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο σήμερα, μόλις δέκα χρόνια μετά αναμένεται να αποφυλακιστεί, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των θυμάτων: «Είναι ένας εφιάλτης που δεν πρόκειται να τελειώσει. Θα τελειώσει μόνο όταν θα είναι νεκρός και θαμμένος» δήλωσε θύμα στην Daily Mail και συνεχίζει: «Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ ακόμα και τώρα που είναι 76 και καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι. Θα το ξανακάνει. Δεν έχει δείξει ποτέ καμία μετάνοια. Το έκανε συστηματικά για χρόνια . Είναι ένας κτήνος». Το θύμα δήλωσε ότι σύσσωμη η επιθυμία των θυμάτων είναι να πεθάνει στην φυλακή, ενώ απαντώντας σε όσους επικαλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα είπε: «Υπάρχουν αυτοί οι καλοθελητές που λένε ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά άντρες σαν αυτόν δεν έχουν δικαιώματα».

Σύμφωνα πάντως με την επίσημη ανακοίνωση, ο 76χρόνος αναμένεται να μεταφερθεί με αστυνομική συνοδεία σε ειδικό ξενώνα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση