HomeHL-EconomyΤζανακόπουλος: Ακόμα κι αν η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν σχεδιάζουμε εκλογές

Τζανακόπουλος: Ακόμα κι αν η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν σχεδιάζουμε εκλογές

Η Κυβέρνηση θα δώσει κι άλλους μποναμάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις όσον αφορά το θέμα της λήψης μέτρων μετά το 2018 από την κυβέρνηση παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας ότι «βρίσκομαστε στο σημείο όπου το ΔΝΤ έχει την απαίτηση για μέτρα μετά το 2018 και η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση». Κατά τον ίδιο, όπως είπε στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, «υπάρχουν τρόποι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα όπως π.χ. με την πρόταση Τσακαλώτου».

Όσον αφορά το «μποναμά Τσίπρα» και παρά τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί, ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι βούληση της κυβέρνησης «εφόσον έχει δυνατότητα να υπεραποδίδει είναι να επαναλάβει την ίδια κίνηση» προσπαθώντας να εξηγήσει το αν όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι εφάπαξ βοήθημα ή 13η σύνταξη.

Επιχειρώντας, παράλληλα, να εξηγήσει τη σφοδρή επίθεση του Μαξίμου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι άλλαξε στάση μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις στο γιατί «αμέσως μετά το ερώτημα από το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ που οδήγησε στην εξέταση των θεσμών για το μποναμά Τσίπρα, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε πλήρως και άμεσα».

Σχολιάζοντας, δε, τη στάση του «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία της Πέμπτης από τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μια στάση για μικροπολιτικούς λόγους που προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην αξιολόγηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το γιατί δεν ήταν προβληματική η καταψήφιση του κοινωνικού μερίσματος Σαμαρά το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι τότε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το να μοιράσει χρήματα το 2014 από το πλεόνασμα του 2013 ενέγραψε τις δαπάνες στο 2014 εκτροχιάζοντας το πρόγραμμα.

Για το ενδεχόμενο εκλογών επέμεινε ότι «δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού μας». «Έχουμε πει ότι δεν θα διακινδυνεύσουμε τον προγραμματισμό για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την έξοδο της αγοράς το 2018. Ακόμα και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερεί δεν είναι σε καμία περιπτωση στην πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε εκλογές» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κάλυψε, τέλος, πλήρως υπουργούς και βουλευτές για δηλώσεις τους όπως αυτές του Κώστα Ζουράρι για τον κίνδυνο απώλειας νησιών, λέγοντας ότι «στον καθημερινό λόγο μπορεί να πει κάτι που δεν ήθελε. Τέτοιες δηλώσεις δεν δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση