HomeHL-SportsOλυμπιακός Παναιτωλικός 3-1

Oλυμπιακός Παναιτωλικός 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Oλυμπιακός έπαιξε με τη… φωτιά απέναντι στον Παναιτωλικό ωστόσο δεν… κάηκε, παίρνοντας το τρίποντο, στο τελευταίο του παιχνίδι για το 2016.

Οι Πειραιώτες, βρέθηκαν να χάνουν από την ομάδα του Αγρινίου, ωστόσο με πρωταγωνιστή και πάλι (σ.σ.: είχε σκοράρει και για Γιάννενα) τον Όσκαρ Καρντόσο έκαναν την ανατροπή, επικρατώντας με 3-1 στο Καραϊσκάκη.

Ο Παραγουανός στράικερ από… μοιραίος για την ομάδα του (σ.σ.: είχε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο πρώτο μέρος και ένα σουτ στο δοκάρι) έμελλε να είναι αυτός που θα αλλάξει το ρου της αναμέτρησης, καθώς έδωσε την ασίστ στον Σεμπά, στο γκολ της ισοφάρισης (61′), ενώ έκανε το 2-1 στο 83′ με κοντινό πλασέ, για να έρθει ο Φιγκέιρας στο δύο λεπτά αργότερα να γράψει το τελικό σκορ.

Σε ένα ανοιχτό ματς, ο Ολυμπιακός με τον Καρντόσο αντί του τραυματία Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης, προσπάθησε από την αρχή να επιβληθεί και να φτάσει γρήγορα στο γκολ, όμως την ίδια στιγμή παρουσίασε και πάλι κενά στην άμυνα. Έτσι, ενώ δημιούργησε ευκαιρίες, κινδύνεψε σοβαρά να βρεθεί πίσω στο σκορ.

Στο 5′ Μιλιβόγεβιτς και Ντε Λα Μπέγια διαδοχικά απέτυχαν να σκοράρουν, στο 15′ ο Καρντόσο αστόχησε από κοντά και στο 45′ η ατυχία εμφανίστηκε και πάλι στον Παραγουανό, που σούταρε από εξαιρετική θέση, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο «σούπερ» ευκαιρίες, σε τετ-α-τετ και οι δύο. Η πρώτη στο 11′ με τον Ρόσα να φτάνει απέναντι από τον Λεάλι, αλλά να πλασάρει έξω από το δοκάρι, και η δεύτερη στο 43′ με τον Μάρκος Πάουλο να κλέβει την μπάλα από τον Ντα Κόστα και να ξεχύνεται μπροστά, αλλά το πλασέ του να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο ημίχρονο ο Μπέντο πέρασε έξω τον Φορτούνη και μέσα τον Ανδρούτσο. Το άσχημο γι’ αυτόν και την ομάδα του είναι πως συνέβη το χειρότερο… Στο 52′ και σε φάουλ του Ρόσα, ο Κούσας πετάχθηκε και αφύλαχτος με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Παναιτωλικό. Οι αποδοκιμασίες άρχισαν και συνεχίστηκαν όταν ο Μπέντο έβγαλε και τον Πάρντο. Τουλάχιστον, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν γρήγορα… Στο 61′ και σε γύρισμα του Καρντόσο, ο Σεμπά πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά έκανε το 1-1.

Στο 72′ μπήκε στο ματς και ο Τσόρι και οι ευκαιρίες άρχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη… Στο 76′ ο Αργεντινός σε εξαιρετική θέση πλάσαρε πάνω σε αμυνόμενους, στο 78′ ο Κλέσιο μπήκε μόνος από δεξιά «παγώνοντας» το Καραϊσκάκη, αλλά σούταρε άστοχα, στο 79′ ο Τσόρι έδωσε ασίστ στον Καρντόσο, που πλάσαρε άουτ και στο 81′ ο Ολυμπιακός είχε δεύτερο δοκάρι σε σουτ του Μανθάτη.

Τελικά, η «λύτρωση» για την πειραϊκή ομάδα ήρθε στο 83′, με τον Φιγκέιρας να γυρίζει στον Καρντόσο κι αυτός από κοντά να κάνει το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φιγκέιρας σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Τοσκάνη και το σκορ έγινε 3-1.

Πάντως, η νίκη δεν απαλύνει ούτε τις κακές εντυπώσεις που άφησε ο Ολυμπιακός και σε αυτό το ματς, ούτε μειώνει τη δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι στον Πάουλο Μπέντο.

Κίτρινες:
Μάρτινς, Ντα Κόστα – Κλέσιο, Μύγας, Ρότσα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (72′ Ντομίνγκες), Πάρντο (52′ Μανθάτης), Φορτούνης (46′ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης):
Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (89′ Μουνιός), Ρόσα (82′ Κουτρομάνος), Ουάρντα (73′ Ρότσα), Μαρκόβσκι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση