HomeΚΟΣΜΟΣΗ Μέι έχει απαγορεύσει στους υπουργούς της να μου μιλάνε

Η Μέι έχει απαγορεύσει στους υπουργούς της να μου μιλάνε

Το παράπονο του Φάρατζ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για απαγόρευση της Downing Street στους Βρετανούς υπουργούς να μιλούν μαζί του έκανε λόγο ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο πρώην ηγέτης του UKIP σχολίασε ότι αυτή η εντολή δείχνει πόσο μικροπρεπής και στενόμυαλη είναι η βρετανική πολιτική, ενώ ανέφερε ότι ήθελε να αποτελέσει «γέφυρα» ανάμεσα στη χώρα του και τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν θες να πάρεις δουλειές από τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο και υπάρχει κάποιος που έχει τις επαφές και τις διασυνδέσεις, το πρώτο που κάνεις είναι να προσλάβεις αυτό το άτομο», δήλωσε στο BBC ο Φάρατζ. Ο Τραμπ είχε προτείνει, μέσω Twitter, την τοποθέτηση πρώην ηγέτη του UKIP στη βρετανική πρεσβεία στις ΗΠΑ, κάτι που απέρριψε η Downing Street.

«Το γεγονός ότι δεν θέλουν να με αναγνωρίσουν, ότι έχουν απαγορεύσει στους υπουργούς ακόμη και να μου μιλάνε, δείχνει πόσο στενόμυαλη και μικροπρεπής είναι η βρετανική πολιτική. Είναι ντροπή», πρόσθεσε ο Φάρατζ.

Οταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Τραμπ, σημείωσε ότι δεν μπορεί να πάρει μεγάλες αποφάσεις, αλλά πρόσθεσε ότι μπορεί να βοηθήσει να δημιουργηθεί μία γέφυρα ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ. Μάλιστα χαρακτήρισε ιδιαίτερα αγγλόφιλο τον Τραμπ. «Και αυτό είναι καλό για εμάς», συμπλήρωσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση