HomeHL-9Η Περιφέρεια Κρήτης σε διαβούλευση για την έξυπνη εξειδίκευση

Η Περιφέρεια Κρήτης σε διαβούλευση για την έξυπνη εξειδίκευση

Στις Βρυξέλλες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε διαβούλευση για την εφαρμογή των Στρατηγικών Έξυπνης Εξειδίκευσης, που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Θέματα όπως: η υλοποίηση των συγκεκριμένων στρατηγικών, η μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη και η επιχειρηματική ανακάλυψη, η σημασία της επιτυχούς υλοποίησης των Στρατηγικών σε σχέση με την Πολιτική Συνοχής στο σύνολο της ΕΕ, η τόνωση της συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η στήριξη προγραμμάτων που αφορούν διαπεριφερειακή συνεργασία αποτέλεσαν βασικά σημεία συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Γεν Δ/νσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO).

Η Επιτροπή των Περιφερειών συντάσσει ένα κείμενο «γνώμη» για τις Περιφερειακές Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης με θέμα «Επίδραση στις Περιφέρειες και στη δια-περιφερειακή συνεργασία».

2-2

Το κείμενο αυτό θα έχει ως στόχο να αναλύσει την εφαρμογή των Στρατηγικών Έξυπνης Εξειδίκευσης και να συμβάλλει έτσι στην μελλοντική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2017.

Η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών αλλά και δια του Ευρωπαϊκού Δικτύου ERRIN (European Regions Research Innovation Network) παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις και ειδικότερα για τη συμμετοχή της σε ομάδες έργου με διαπεριφερειακή συνεργασία, για την διεκδίκηση και υλοποίηση ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, συναφών με τους θεματικούς τομείς της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης. Εξάλλου, πρόσφατα, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε σε διαβούλευση μελέτης για λογαριασμό της Γεν Δ/νσης Έρευνας και Καινοτομίας (DG Research & Innovation) για την εφαρμογή στον τομέα της Βιοοικονομίας, με μελέτη περίπτωσης (case study) την Κρήτη.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε στη συζήτηση της Επιτροπής των Περιφερειών ο Δημήτρης Ανδρούτσος, στέλεχος στο Γραφείο Βρυξελλών. Πληροφορίες για συνεργασίες με την Περιφέρεια Κρήτης για την υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων , αλλά και μέσω του δικτύου ERRIN, στην Συντονίστρια του Δικτύου στην Περιφέρεια Κρήτης Δρ. Ελένη Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού ([email protected], τηλ 2813 410110).

Διαφήμιση
Διαφήμιση