HomeHL-WorldΥεμένη: 30 νεκροί και 40 τραυματίες από επίθεση καμικάζι στο Άντεν

Υεμένη: 30 νεκροί και 40 τραυματίες από επίθεση καμικάζι στο Άντεν

Βομβιστής αυτοκτονίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 30 στρατιώτες, τραυματίζοντας επιπλέον 40, στο Άντεν της νότιας Υεμένης, το πρωί της Κυριακής, μόλις μία εβδομάδα μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 50 ανθρώπους.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι στρατιώτες είχαν αναλάβει την είσπραξη τιμολογίων, κοντά στη στρατιωτική βάση της περιοχής Χωρ Μάχσαρ, όταν ο καμικάζι τους εντόπισε και κατευθύνθηκε προς το μέρος τους, πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Το Άντεν είναι η προσωρινή πρωτεύουσα της διεθνούς αναγνωρισμένης «εξόριστης» κυβέρνησης της Υεμένης, στη Σαουδική Αραβία, που προσπαθεί να ελέγξει το λιμάνι της Υεμένης, αντιμετωπίζοντας συχνά τρομοκρατικά χτυπήματα από παραστρατιωτικούς και φονταμενταλιστές.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος επιδίδονται σε τακτικές επιθέσεις αυτοκτονίας και δολοφονικές επιχειρήσεις στα νότια της χώρας. Από το 2015, η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της βομβαρδίζουν νευραλγικές δομές των Χούτι χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει την εκδίωξη τους από την πρωτεύουσα Σαναά.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση