HomeHL-PsilaΟ κακός καιρός ή “τα κακά τους τα μυαλά”

Ο κακός καιρός ή “τα κακά τους τα μυαλά”

Μειωμένη η αγοραστική κίνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε ο καιρός δεν είναι σύμμαχος των εμπόρων του νησιού, όπως φαίνεται, καθώς εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε ολόκληρη την Κρήτη, οι καταναλωτές διστάζουν να…ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους και να κατέβουν στο κέντρο του Ηρακλείου για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Οι έμποροι που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις εορταστικές αγορές, δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τη μέχρι τώρα αγοραστική κίνηση.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, καταλαβαίνουν ότι οι καιρικές συνθήκες αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες-αμέσως βέβαια μετά το πορτοφόλι- που οι καταναλωτές διστάζουν να κατέβουν στην αγορά, ιδιαίτερα, αν υπάρχουν και μικρά παιδιά.

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, αν τύχει και ο καιρός συνοδεύεται από βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους ίδιους, παρατηρείται μειωμένη κίνηση στα μαγαζιά τους, παρόλο που οι μέρες το καλούν και πρέπει κάποιες αγορές-όπως μπορεί ο καθένας-να γίνουν.

Έτσι κι αλλιώς όμως φέτος η κατάσταση είναι ιδιαίτερα “στριμωγμένη” από οικονομικής άποψης και δε μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα “στον κακό μας τον καιρό”, αλλά στα “κακά τους τα μυαλά…”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση