HomeHL-WorldΚανονικότατο «μπούλιγνκ» της ΕΕ στην Τερέζα Μέι!

Κανονικότατο «μπούλιγνκ» της ΕΕ στην Τερέζα Μέι!

«Καλύτερα να φύγω»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν πως δεν… αντιδράει καλά όταν δεν περνάει το «δικό της». Κι αυτό συνέβη ξανά και με τον πλέον άκομψο τρόπο, απέναντι στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Ένα βίντεο μέσα από τη Σύνοδο Κορυφής, με πρωταγωνίστρια την Τερέζα Μέι μας είχε… προϊδεάσει. «Δε με παίζουν τα άλλα παιδιά» θα μπορούσε να λέει η πρωθυπουργός της Βρετανίας και θα… είχε δίκιο!

Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, έδειχνε μια αμήχανη στιγμή της Μέι, στα «ενδότερα» της Συνόδου Κορυφής.

Απεικονίζονταν μόνη και η γλώσσα του σώματος ήταν ξεκάθαρη: Ένιωθε άβολα! Πίσω της και τριγύρω της οι ηγέτες της Ευρωζώνης αντάλλαζαν θερμές χειραψίες και εναγκαλισμούς, ενώ η ίδια επιδίδονταν σε ένα… κρεσέντο αμηχανίας, αφού δεν της μιλούσε κανείς!

Και η επιβεβαίωση…

Ένα δημοσίευμα της βρετανικής Express έρχεται αν επιβεβαιώσει τις… δύσκολες ώρες της Τερέζα Μέι μέσα στη Σύνοδο Κορυφής, αφού αναφέρει πως μετά την ομιλία της, στην οποία εξέφρασε την επιθυμία της να δοθούν εγγυήσεις για τους ομογενείς -μετά την απόφαση για Brexit- ακολούθησε μια «ντροπιαστική σιωπή»!

Κοινώς οι ηγέτες της Ενωμένης (λέμε τώρα) Ευρώπης την αγνόησαν επιδεικτικά και η ίδια μετά την «νεκρική» παύση φέρεται να τους είπε «νομίζω είναι καλύτερα να φύγω τώρα».

Το δημοσίευμα επικαλείται τους Times που μεταφέρουν δηλώσεις ενός αξιωματούχου, ο οποίος τονίζει πως η Μέι ήταν «πολύ ευγενική αλλά όλο αυτό ήταν λίγο ντροπιαστικό. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για την διπλωματική εθιμοτυπία».

Επίσης η Μέι δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου πριν επιστρέψει στο Λονδίνο, κάτι που φυσικά αποτελεί παράδοση μετά την εκάστοτε Σύνοδο Κορυφής, ενώ η ηγέτιδα της Ιρλανδίας, Enda Kenny, περιέγραψε μία ακόμη άβολη στιγμή.

Οι συζητήσεις για την Συρία είχαν ξεπεράσει τις τρεις ώρες και δόθηκε στην Τερέζα Μέι ο λόγος, με την ίδια να αναφέρεται στις προκλήσεις σχετικά με τους Βρετανούς που ζουν στην Ευρώπη και τους Ευρωπαίους που ζουν στην Αγγλία.

Επίσης δεν υπήρξε απάντηση και η Μέρι αποχώρησε, με τους υπόλοιπους 27 να κάνουν μια συζήτηση για το Brexit χωρίς εκείνη.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση