HomeHL-GreeceΓεροβασίλη: Κοντά στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης

Γεροβασίλη: Κοντά στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης

Χωρίς τις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκτίμηση ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δεν απέχει πολύ εξέφρασε η Ολγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μιλώντας στην «Επένδυση», υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερά απέναντι στις ιδεολογικά στοχευμένες, ακραίες, παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και των συμμάχων του εντός και εκτός συνόρων, όπως είπε.

Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλάβει σοβαρά και έμπρακτα τις θεσμικές ευθύνες της απέναντι στις απαιτήσεις του Ταμείου για περαιτέρω λιτότητα. Σε ερώτηση για τις απολύσεις, απάντησε: «Στη δική μας «ατζέντα» δεν υπάρχει καμία σκέψη για απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων».

Στο αν θα γίνουν εκλογές, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στη σκληρή γραμμή, απάντησε: «Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή τον περασμένο Σεπτέμβρη, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την επιτροπεία. Ο ορίζοντας αυτός αυτής της προσπάθειας είναι ορίζοντας τετραετρίας».

Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το αίτημά του για εκλογές.

«Προφανώς, αυτή του η εμμονή δεν σχετίζεται μόνο με την ιδιοκτησιακή αντίληψη της ηγεσίας της ΝΔ για την εξουσία και την έλλειψη προγραμματικού λόγου, αλλά είναι ολοφάνερο ότι η ακατάσχετη εκλογολογία του συνδέεται με τα ακραία αιτήματα των δανειστών, στα οποία, κεκαλυμμένα, πλην καθαρά, έχει απαντήσει καταφατικά», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

«Το «πάση θυσία στην εξουσία», σε συνθήκες δεσμεύσεων κι επιτροπείας, για τις οποίες αποκλειστική ευθύνη φέρει η πολιτική επιλογή των ομοϊδεατών του κ. Μητσοτάκη, το βλέπουν οι συμπολίτες μας και το αξιολογούν», πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη επέκρινε και τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία για το κοινωνικό μέρισμα. «Η ΝΔ δεν έχει καν το θάρρος της γνώμης της και δηλώνει «παρών» στη Βουλή για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μιλά για «μονομερείς» ενέργειες από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», σχολίασε.

Σχετικά με τις ευρωπαϊκές συμμαχίες τόνισε: «Η στήριξη των κ.κ. Μοσκοβισί, Σαπέν, Σούλτς, Πιτέλα κι άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων της Κομισιόν σχετικά με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, που πρότεινε πραξικοπηματικά ο κ. Σόιμπλε, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν ήταν και δεν είναι μόνη της στην Ευρώπη απέναντι στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους. Ούτε στο εσωτερικό είναι μόνη της, τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό».

Τέλος, σε ερώτηση για την ενεργοποίηση του «κόφτη», απάντησε: «Στη δική μας «ατζέντα» δεν υπάρχει καμία σκέψη για απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Εχουμε νομοθετήσει συγκεκριμένα πράγματα και υλοποιούμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση