HomeHL-WorldΤραμπ: Θα γίνουν ζώνες ασφαλείας για τους άμαχους στη Συρία

Τραμπ: Θα γίνουν ζώνες ασφαλείας για τους άμαχους στη Συρία

Ομπάμα: Θα είναι δύσκολο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία, κατά την προεδρία του, προκειμένου να βοηθηθούν οι εγκλωβισμένοι άμαχοι, αλλά ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι αυτό θα είναι δύσκολο

«Θα δημιουργούνταν ζώνες ασφαλείας προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες που είναι παγιδευμένοι στην αιματηρή σύγκρουση της Συρίας. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς», είπε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ομιλία στη Φλόριντα. «Θα κάνουμε τις χώρες του Κόλπου να πληρώσουν για αυτές τις ζώνες ασφαλείας», πρόσθεσε.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι η εφαρμογή αυτού θα είναι δύσκολη. «Η ιδέα για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας θα ήταν μία πρόκληση καθώς θα απαιτούσε την παρουσία χερσαίων δυνάμεων για την προστασία τους, κάτι που η συριακή κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, στη Μόσχα και την Τεχεράνη, θα ήταν απίθανο να δεχτούν», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα η Συρία και η Ρωσία να ανταποκριθούν στη διεθνή πίεση και να εργαστούν από κοινού με την Τουρκία, έτσι ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι άμαχοι που έχουν απομείνει.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση