Ψήφισμα για το μείζον ζήτημα σχολικής στέγης με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και χρόνια η σχολική κοινότητα του Καπετανάκειο, εξέδωσε απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες που τις αναλογούν και να δώσει λύση στο χρονίζον ζήτημα.

Παράλληλα, με το ίδιο ψήφισμα η Περιφέρεια δεσμεύεται προς την κοινότητα του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Ηρακλείου πως από την πλευρά της θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλες καθυστερήσεις και το έργο να ολοκληρωθεί.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης αφού έλαβε υπόψη του τις απόψεις των καθηγητών, των μαθητών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του «Καπετανάκειου» Σχολείου, την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, καλεί την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο χρονίζων αυτό πρόβλημα με την ολοκλήρωση των προτύπων τευχών δημοπράτησης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης από το Δήμο, μετά την χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και ότι θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να μην υπάρξει στο μέλλον ούτε μία μέρα καθυστέρησης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποδώσει στους Δήμους και στις Περιφέρειες τους πόρους που έχουν παρακρατηθεί τα έξι (6) τελευταία χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα οι μαθητές του σχολείου, συγκεντρώθηκαν  έξω από το σχολείο τους και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Περιφέρεια όπου είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη αλλά και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση