HomeHL-GreeceΕπιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 13 συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χτες, μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση κυκλώματος που έφερνε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία και στην συνέχεια τους προωθούσε με πλωτά σκάφη στην Ιταλία, προκειμένου να καταλήξουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Η επιχείρηση εστιάζεται στην Αττική και στην Δυτική Ελλάδα και ήδη μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 13 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, εντοπίστηκε πλωτό σκάφος στο Ιόνιο, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί 33 αλλοδαποί με προορισμό την Ιταλία, με κίνδυνο της ζωής τους, καθώς το συγκεκριμένο σκάφος, με κυβερνήτη Αλβανό, μέλος του κυκλώματος, ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ η χωρητικότητά του ήταν για πολύ λιγότερα άτομα και δεν διέθετε σωστικά μέσα.

Το σκάφος κατασχέθηκε, ενώ οι ο Αλβανός κυβερνήτης και οι μετανάστες κρατούνται.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οργάνωναν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών από την Τουρκία, μέσω περασμάτων από τον Έβρο και τους έφερναν αρχικά στην Αθήνα.

Στην συνέχεια τους μετέφεραν στην Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα, όπου τους επιβίβαζαν σε πλωτά σκάφη, σε περιοχές ερημικές και τους περνούσαν στην Ιταλία.

Για την υπόθεση αναμένεται ότι θα γίνουν ανακοινώσεις αύριο από την Ασφάλεια Αττικής.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση