HomeΕΛΛΑΔΑAντιπαράθεση ΟΤΟΕ – κυβέρνησης για την Τράπεζα Πειραιώς

Aντιπαράθεση ΟΤΟΕ – κυβέρνησης για την Τράπεζα Πειραιώς

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εμπλοκή στο θέμα της εκλογής του διευθύντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς έχει προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΟΤΟΕ.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ που επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εμπλοκή που έχει σημειωθεί στην εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς, πηγές της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης επισημαίνουν τα εξής:

«Η ΟΤΟΕ φαίνεται ότι αντί να δείχνει, συγκαλύπτει τους υπεύθυνους αυτής της εξέλιξης. Η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει εκλέξει διευθύνοντα σύμβουλο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΟΤΟΕ φαίνεται να αγνοεί τους πραγματικούς λόγους που συμβαίνει αυτό».

«Η ΟΤΟΕ δεν γνωρίζει ότι από το 2014 η εποπτεία των συστημικών τραπεζών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του SSM; Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι οι ενέργειες διαφόρων ομάδων μετόχων στην τράπεζα κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στο να υπάρξει μια συναινετική λύση;», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και τονίζουν: «Περιμένουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από όλους…».

Σημειώνεται ότι η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιούργησε αδιέξοδα μέσω της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης και του τρόπου ορισμού των Διοικήσεων των Τραπεζών που νομοθέτησε τον Δεκέμβριο του 2015 και της ζήτησε να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση