HomeHL-9«Γιατί να σας πιστέψουμε κύριοι βουλευτές;» – Αντιδρούν για το Καπετανάκειο

«Γιατί να σας πιστέψουμε κύριοι βουλευτές;» – Αντιδρούν για το Καπετανάκειο

Οι μαθητές και οι γονείς θυμίζουν όλες τις… εξαγγελίες για το σχολείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία καυστική και οργισμένη επιστολή απαντούν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Καπετανακείου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα έχουν εξαγγείλει τα κυβερνητικά στελέχη τα τελευταία χρόνια ως προς το έργο του σχολείου τους.

Στην ανοιχτή επιστολή τους θυμίζουν όλες τις δηλώσεις που έχουν υπάρξει από υπουργούς της κυβέρνησης μέσα στο 2016 ενώ αναρωτιούνται για ποιον λόγο να «σας πιστέψουμε».

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηρακλείου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την προσπάθεια που κάνετε για να  προχωρήσει η δημοπράτηση του Καπετανάκειου.

Οφείλουμε όμως να σας θυμίσουμε ότι:

Από  τις 21/09/2016 ο κ. Σταθάκης  ως υπουργός Οικονομίας ,Ανάπτυξης  και Τουρισμού απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή δήλωνε πως το  έργο του Καπετανάκειου  μπορεί να προχωρήσει.

Επίσης  απαντώντας σε σχετική ερώτηση πάλι από του βήματος της βουλής  Στις 24/11/2016 ο υπουργός κ. Σπίρτζης βεβαίωνε ότι:

«Επομένως, αυτό που θα κάνουμε είναι να βοηθήσουμε να συνδράμουν οι  υπηρεσίες του Υπουργείου τις υπηρεσίες εκεί. Άμεσα θα επικοινωνήσω εγώ για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία του έργου και θα βοηθήσω σε ό,τι άλλο χρειάζεται. Πάντως, θεσμική εμπλοκή ή κώλυμα δεν υπάρχει.»

Το ίδιο συνέβη και σε απάντηση του κ. Παπαδημητρίου πάλι από τη βουλή στις 02/12/2016:

«Σε ό,τι αφορά την προέγκριση των τευχών δημοπράτησης των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με λίστες ελέγχου εναρμονισμένες με τις αρχές που εισάγει ο ν. 4412, οι υπηρεσίες του Υπουργείου μας θα συνδράμουν στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης, όπως κάνουν πάντα, σε συνεργασία και με αρμόδιες για τις δημόσιες συμβάσεις έργων και μελετών υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την ΕΑΑΔΗΣΥ, με σκοπό την άμεση έκδοσή τους. Οπότε, ναι, μπορεί το έργο σας να δημοπρατηθεί, πριν βγουν τα πρότυπα, με βάση το νέο δίκαιο.»

Τώρα έχουμε μια νέα δέσμευση από  τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Γιατί να τις πιστέψουμε;

Εμείς σήμερα προχωράμε σε  κινητοποιήσεις απαιτώντας άμεση αποστολή των απαιτούμενων για τον έλεγχο εγγράφων στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αν αυτό δε συμβεί μέχρι τη Δευτέρα 19/12/2016 θα έχουμε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα και με την ευκαιρία της έλευσης του πρωθυπουργού – και βουλευτή Ηρακλείου, θα τον προκαλέσουμε να δει με τα ίδια του τα μάτια το ερείπιο του Καπετανάκειου και τις «εξαιρετικές συνθήκες» κάτω από τις οποίες εργάζονται οι καθηγητές και μορφώνονται τα παιδιά μας, εδώ και 8 χρόνια.

Οκτώ χρόνια είναι πολλά και δυστυχώς δε θα είναι μόνο τόσα γιατί και αύριο να προκηρυχθεί  το έργο θα χρειαστούν τουλάχιστον δεκαοκτώ μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του.

Ας δοθεί επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, η ΛΥΣΗ και ας σταματήσει η διάλυση.

Για μας το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και πλέον δεν πιστεύουμε σε λόγια .

Θα αγωνιζόμαστε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου γιατί, με τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους, όλοι οι θεσμοί της εξουσίας στη συνείδηση μας  έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.

Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση