HomeHL-PsilaΆνεργοι vs συνταξιούχοι

Άνεργοι vs συνταξιούχοι

Πώς οι «παροχές Τσίπρας» κάνουν τον κόσμο να τσακώνεται!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σκηνικό εκτυλίσσεται σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας στο Ηράκλειο, σε ώρα αιχμής, την ώρα που ο κόσμος περιμένει να εξυπηρετηθεί από τα ταμεία.

Ένας ηλικιωμένος μεν αλλά ιδιαίτερα καλοστεκούμενος κύριος συζητά με τον άγνωστο διπλανό του για τις «παροχές Τσίπρα». Και διαμαρτύρεται, για το διαρκές πετσόκομμα της σύνταξης του, για τα 35 χρόνια υπηρεσίας του, για τις κρατήσεις που πλήρωσε στα «καλύτερα του χρόνια», για τα παιδιά του που τα σπούδασε και αναγκάζεται να συντηρεί και τις δικές τους οικογένειες. «Να μη μιλάτε καθόλου οι συνταξιούχοι» είπε ο συνομιλητής του. «Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει κάτι θα πιάσετε στα χέρια σας έστω και κουτσουρεμένα. Τι να πουν κι οι άνεργοι που φαίνεται πως δεν έχουν ψυχή, και δεν δικαιούνται ούτε καν τα 300 ευρώ χαρτζιλίκι που σας χαρίζουν. Τι να πουν κι οι υποαπασχολούμενοι που δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο;»

Αυτό ήταν. Η συζήτηση πήρε φωτιά κι ο καυγάς άναψε. Όσοι συνταξιούχοι άκουγαν την κουβέντα πήραν το μέρος του καλοστεκούμενου κυρίου, ενώ δεν έλειψαν κι εκείνοι που υποστήριζαν τον πικραμένο – άνεργο κατά τα φαινόμενα – συνομιλητή του. Στην Ελλάδα της κρίσης, η μια κοινωνική ομάδα «συγκρούεται» με την άλλη, έστω και στην ουρά της τράπεζας. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Άντε να το βρεις, εκεί που μας φτάσανε….

Διαφήμιση
Διαφήμιση