HomeΕΛΛΑΔΑΣειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους για τον Κ. Μητσοτάκη

Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους για τον Κ. Μητσοτάκη

Με αφορμή τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με:

  • τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη,
  • τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,
  • τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς,
  • τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις,
  • τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί
  • τον πρόεδρο του National Coalition Party της Φιλανδίας Πέτερι Όρπο.

Όπως γνωστοποίησε η Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για το θάρρος και το κουράγιο του στις προσπάθειες για εύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε την ανάγκη η πολυμερής διάσκεψη, η οποία προγραμματίζεται για τις 12 Ιανουαρίου, να εμπλουτιστεί με την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σημαντικών κρατών – μελών της, που θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προβληματικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας αλλά και στις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και απορρέουν από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ντομπρόβσκις, στο επίκεντρο βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχους, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για «καλή συνάντηση», ενώ πρόσθεσε ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για μακροχρόνια και ισχυρή ανάπτυξη.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση