HomeΕΛΛΑΔΑΛεβέντης: Βγάλτε το φίδι από την τρύπα μόνοι σας

Λεβέντης: Βγάλτε το φίδι από την τρύπα μόνοι σας

Απέχουμε από την ψηφοφορία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αποχώρηση της Ενωσης Κεντρώων από την ψηφοφορία για τον «μποναμά» Τσίπρα ανακοίνωσε ο κ. Βασίλης Λεβέντης λέγοντας προς την κυβέρνηση «η συναίνεση δεν είναι αλα κάρτ. Βγάλτε το φίδι από την τρύπα μόνοι σας».

Ο πρόεδρος της ΕΝωσης Κεντρώων ειπε για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία πως «εγώ ζητώ συναίνεση από την πρώτη στιγμή. Τότε ο Τσίπρας μου είπε ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Αφού μπορείτε  μόνοι σας γιατί ζητάτε την βοήθεια των άλλων. Βγάλτε το φίδι μόνοι σας. Οταν είναι εύκολα πάτε μόνοι και όταν έρχονται  οι φωτιές ζητάτε βοήθεια;».

«Μας ζητά ο πρωθυπουργός να ψηφίσουμε τι; Αυτά που ο ίδιος έκανε; Και που ξέρω τι έκανε;» είπε ο ίδιος σε άλλο σημειο συμπληρώνοντας «Θέλετε την συναίνεση αλα καρτ την ώρα που σας συμφέρει».

Αναφορικά δε με το περιεχόμενο της τροπολογίας εξέφρασε τους προβληματισμούς του εξηγώντας ότι το ύψος της σύνταξης δεν αποτελεί σίγουρο εισοδηματικό κριτήριο. «Θέλατε να δώσετε λεφτά στους φτωχούς;. Είναι φτωχοί αυτοί; Μπορεί κάποιος να έχει σύνταξη 600 ευρώ και εισοδήματα από ενοίκια. Γιατί δεν βάλατε εισοδηματικά κριτήρια; Το ύψος της σύνταξης δεν βαθμολογεί πάντα το ύψος του πλούτου» υπογράμμισε.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε μάλιστα απογοητευμένος για την στήριξη που έδωσε στην κυβέρνηση για την προώθηση της απλής αναλογικής σημειώνοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ δε πιστεύει στην απλή αναλογική γιατί όποιος την πιστεύει έχει πνεύμα συναίνεσης».

Τέλος, σχολίασε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζεται σε «βουλευτές που δηλώνουν πως αν μας πάρουν τα νησιά δεν χάθηκε και τίποτα. Που λένε για τις σημαίες και για την Χρυσή Αυγή. Με τέτοιους βουλευτές κρατά ο Τσίπρας την κυβέρνηση».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση