HomeΕΛΛΑΔΑΤο λάθος της ΕΡΤ που εξόργισε το ΚΚΕ

Το λάθος της ΕΡΤ που εξόργισε το ΚΚΕ

Άγρια κόντρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κόντρα ανάμεσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα και τη δημόσια τηλεόραση ξέσπασε μετά από ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων, που εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, βάζοντας το ΚΚΕ στο ίδιο «κάδρο» με τη Χρυσή Αυγή.

Η φάσα στην οθόνη την ώρα μετάδοσης του ρεπορτάζ έγραφε «Στην Ολομέλεια η τροπολογία για την εφάπαξ καταβολή της 13ης σύνταξης. Σύμφωνη η αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ – ΧΑ» γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περισσού, καθώς ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώνης, στην αρμόδια Επιτροπή ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα ψηφίσει τα μέτρα, αν και τα θεωρεί κοροϊδία, καλώντας παράλληλα τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη για να «διεκδικήσουν τη θεσμοθέτηση της 13ης και 14ης σύνταξης που έχουν καταργηθεί, αλλά και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν όλη αυτή την περίοδο γιατί τα δικαιούνται, γιατί αυτοί με τον ιδρώτα τους δημιούργησαν τον πλούτο αυτής της χώρας».

Ο Κατσώνης σχολιάζοντας το ρεπορτάζ υπογράμμισε πως πρόκειται για «Αθλιότητα» και «βρώμικη προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ», λέγοντας παράλληλα ότι «η ΕΡΤ πρέπει να ακούει καλύτερα και δεν θα πρέπει να πολεμάει το ΚΚΕ με αυτό το βρώμικο τρόπο».

Εντωμεταξύ, η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για το λάθος της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ΕΡΤ δεν προβαίνει ούτε σε ‘’αθλιότητες», ούτε σε ‘’βρώμικες προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ». Απόδειξη περί αυτού, οι συνεχείς παρουσίες εκπροσώπων του στις ενημερωτικές της εκπομπές και ο σεβασμός που δείχνουν οι δημοσιογράφοι της, στην τήρηση της δεοντολογίας».

Επίσης, η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν υπάρχουν αρρωστημένα μυαλά που μόνη τους σκέψη έχουν τις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ, αλλά εργαζόμενοι που εργάζονται σκληρά, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία των υποχρεωτικών αδειών. Η ανακοίνωση της ΕΡΤ καταλήγει σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε το θάρρος να ομολογήσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε λιγότερα. Και φυσικά, δεν θεωρούμε αυτή την ατυχή ανακοίνωση του ΚΚΕ, ως βρώμικο πόλεμο και προβοκάτσια σε βάρος της ΕΡΤ».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση