HomeΚΡΗΤΗΔύο νέα έργα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για την πολιτική προστασία

Δύο νέα έργα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για την πολιτική προστασία

Εργαστήριο εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, παρουσιάστηκαν δύο έργα τα οποία και απευθυνόταν σε Στελέχη Πολιτικής Προστασίας των ΟΤΑ και Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας από τον Δρ. Χαράλαμπο Φασουλά εκ μέρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Το έργο EVANDE έχει ως στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη της γνώσης και των ικανοτήτων των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας καθώς και των στελεχών Π.Π. της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και της βελτίωσης της μεταξύ τους συνεργασίας. Βασικά αποτελέσματα του έργου είναι εκπαιδευτικά εγχειρίδια, η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων (που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν μέχρι τέλος του έτους) και διεθνών συναντήσεων εθελοντικών ομάδων και στελεχών της Τ.Α.

Το έργο CP–MODEL έχει ως στόχο τη δημιουργία κοινωνιών με δυνατότητα επανάκαμψης (resilient communities) μετά από μια φυσική καταστροφή. Μέσα στην πορεία του έργου, αναλύθηκε η υφιστάμενη κατάσταση 10 Δήμων της Κρήτης και μεταφέρθηκε τεχνογνωσία και ορθές πρακτικές, πάνω στο θέμα της επανάκαμψης, με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης MOOC.

Τέλος δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό παιχνίδι για την καλύτερη εμπέδωση της έννοιας της επανάκαμψης και την εφαρμογή της στις πραγματικές συνθήκες μιας πόλης. Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε παρευρέθηκαν στελέχη από την Π.Ε. Χανίων και από τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, καθώς και εκπαιδευμένα μέλη από τις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων.

Η ανταπόκριση των εθελοντικών οργανώσεων στην πρόσκληση της Π.Ε. Χανίων ήταν καθολική, και η συζήτηση έγινε στην κατάμεστη Αίθουσα Συσκέψεων της Π.Ε. Χανίων. Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση και ευχαρίστησε τις εθελοντικές οργανώσεις για την άμεση ανταπόκρισή τους και για την άψογη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων σε κάθε δύσκολη περίπτωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση