HomeΚΡΗΤΗΣυντήρηση και αναβάθμιση σχολικών υποδομών στον Πλατανιά

Συντήρηση και αναβάθμιση σχολικών υποδομών στον Πλατανιά

Από τη Δημοτική Αρχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών παρεμβάσεων για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρά η Δημοτική Αρχή του Πλατανιά.

Σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 380/2016 Απόφασης του ΔΣ Πλατανιά με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα η με αριθμ. 5/2016 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τίτλο «Συντήρηση – ανακαίνιση σχολικών κτιρίων (χρήση 2016-2017)», η Δημοτική Αρχή προχωρά στη δημοπράτηση του ανωτέρω έργου που περιλαμβάνει μια σειρά από εργασίες για την αποκατάσταση φθορών αλλά και την συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Πλατανιά με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και ΣΑΤΑ.

Ο διαγωνισμός – ο οποίος θα γίνει με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου σύμφωνα με τις διατάξεις του N.4412/2016 (Α’ 147) – θα διεξαχθεί στις 22/12/2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. (λήξη επίδοσης προσφορών) στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πλατανιά (Αλικιανός Κυδωνίας Χανίων ) ενώ το έργο έχει προϋπολογισμό 167.400,00 € (με ΦΠΑ 24%) και αποτελείται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:

• κατηγορία Οικοδομικών με προϋπολογισμό (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ): 112.393,04 € και • κατηγορία Η/Μ με προϋπολογισμό (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ) : 22.469,56 € Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου περιλαμβάνονται εργασίες με στόχο την αποκατάσταση κτιριακών φθορών, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων, την αντιμετώπιση προβλημάτων εισροής ομβρίων υδάτων και την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών, οι δε παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στις κάτωθι σχολικές μονάδες:

1. Γυμνάσιο Λύκειο Αλικιανού

2. Γυμνάσιο Πλατανιά

3. ΕΠΑΛ Δήμου Πλατανιά (Ταυρωνίτης)

4. Γυμνάσιο Λύκειο Βουκολιών

5. Νηπιαγωγείο Πλατανιά

6. Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη

7. Νηπιαγωγείο Γερανίου (Μόδι)

8. Νηπιαγωγείο Μάλεμε

9. Δημοτικό Σχολείο Ταυρωνίτη

10. Δημοτικό Σχολείο Βουκολιών

11. Δημοτικό Σχολείο Μάλεμε

12. Δημοτικό σχολείο Πλατανιά

13. Δημοτικό σχολείο Γερανίου

14. Δημοτικό σχολείο Κολυμβαρίου

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη «η Δημοτική Αρχή του Πλατανιά, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προγραμματίζει και υλοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία αυτών» προσθέτοντας πως «οι εν λόγω παρεμβάσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, αναβαθμίζοντας τις σχολικές υποδομές και βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα των εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Οι παρεμβάσεις αυτές συνιστούν μία ακόμη απτή απόδειξη ότι ο Δήμος Πλατανιά υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και των δύο σχολικών επιτροπών του Δήμου μας» καταλήγει ο κ. Μαλανδράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση