HomeΕΛΛΑΔΑΝΔ: Επιχείρηση εξαπάτησης των συνταξιούχων το εφάπαξ βοήθημα

ΝΔ: Επιχείρηση εξαπάτησης των συνταξιούχων το εφάπαξ βοήθημα

Τι αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για επιχείρηση εξαπάτησης των συνταξιούχων κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ για το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, σημειώνει ότι η εξαπάτηση ξεκινά ακριβώς από τον χαρακτηρισμό του βοηθήματος, που θα δοθεί εφάπαξ σε συνταξιούχους με σύνταξη κάτω των 850 ευρώ το μήνα ως 13η σύνταξη.

Η ΝΔ επισημαίνει άλλα πέντε σημεία για να στηρίξει ότι το εφάπαξ βοήθημα είναι «επιχείρηση εξαπάτησης» από την πλευρά τς κυβέρνησης. Ειδικότερα, αναφέρει ότι:

-Η κυβέρνηση δίνει αυτό το βοήθημα χωρίς κάποια κοινωνική και οικονομική λογική αναπτυξιακού χαρακτήρα. Το κάνει για μικροκομματικούς λόγους, για να υποβοηθήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθούν στις Περιφέρειές τους τις ημέρες των γιορτών. Στοχεύει, επίσης, στην συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων, οι οποίοι, ως τώρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους, αντιμετωπίζουν με απαξίωση τον κ. Τσίπρα.

– Οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, είναι θύματα μιας δογματικής πολιτικής υπερφορολόγησης, που καταστρέφει την οικονομία. Μεγάλο τμήμα τους επίσης, υπέστη την απώλεια του ΕΚΑΣ. Επομένως, η Κυβέρνηση, τους έχει προκαλέσει πολλαπλάσια απώλεια εισοδήματος σε σχέση με το «αντίδωρο» που τους δίνει. Αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι αυτό το μέρισμα και όχι αποτέλεσμα ανάπτυξης.

– Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει τη διάταξη αυτή με την οποία, έστω και προσωρινά, και για μία μόνο φορά, δίνεται μια ενίσχυση στους συνταξιούχους. Ωστόσο, στη δική της πολιτική, μια  τέτοια ενίσχυση θα έπρεπε να κατευθύνεται και στη στήριξη της απασχόλησης των ανέργων. Ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων που περνούν μια μεγάλη δοκιμασία. Μια τέτοια επιλογή θα προσέδιδε δυναμική στη διανομή αυτού του μερίσματος, γιατί θα συνέβαλλε στην αντιμετώπιση ενός οξυμένου κοινωνικού προβλήματος και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

– Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 είχε καταψηφίσει τη διανομή μερίσματος από την ανάπτυξη που είχε επιτύχει τότε η Κυβέρνηση Σαμαρά.

– Σε κάθε περίπτωση, η διανομή αυτού του μερίσματος θα λειτουργούσε με πιο δίκαιο τρόπο αν συνοδεύονταν από κριτήρια που αφορούν στη συνολική εισοδηματική και οικονομική κατάσταση των δικαιούχων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση