HomeHL-9Τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου στηρίζει η Περιφέρεια

Τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου στηρίζει η Περιφέρεια

Με τα προεδρεία του ΟΕΣ Κρήτης και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου συναντήθηκε ο Στ. Αρναουτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολιτικό κείμενο που συμπεριλαμβάνει προτάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το τραπεζικό σύστημα-«κόκκινα» δάνεια, όπως επίσης προτάσεις για την ανάπτυξη κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Κρήτης από τον οποίο ζήτησαν την συμπαράσταση του για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στο λιανικό εμπόριο και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ), Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης και μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου παρέδωσαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη το «Πολιτικό Κείμενο»-προτάσεις για την αντιμετώπιση της ύφεσης στο λιανεμπόριο που θα προωθηθούν στους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι θα ασκήσει κάθε δυνατή πίεση στη Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία του λιανεμπορίου στο νησί αφορά οικογενειακές επιχειρήσεις που προσφέρουν μεγάλη απασχολησιμότητα και στήριξη στην οικονομία του τόπου.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Κρήτης, η μικρομεσαία επιχείρηση, αυτό που ζητούμε όλοι μαζί από την Κυβέρνηση, να δει πως θα επιλύσει κάποια από τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν, γιατί αφανίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που δίνουν σημαντική απασχόληση με θέσεις εργασίας και είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να δει και να επιλύσει αυτά τα θέματα. Από την πλευρά μας εμείς θα υποβάλλουμε τις προτάσεις προς στην Κυβέρνηση, στους αρμόδιους Υπουργούς, και θα επιδιώξουμε όσο αυτό είναι δυνατόν να επιλυθούν κάποια από αυτά τα προβλήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τα τελευταία χρόνια το εμπόριο και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα υπογράμμισε ότι επιχειρείται ο αφανισμός της μικρομεσαίας επιχείρησης. «Κάνουμε σήμερα προτάσεις επιβίωσης με το πολιτικό μας κείμενο, και ζητάμε μέσω και της Περιφέρειας Κρήτης, να μας βοηθήσει ώστε η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχείρηση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση