HomeHL-Greece«Μετωπική» με τον Σόιμπλε «βλέπει» ο διεθνής Τύπος στο άρθρο Τόμσεν

«Μετωπική» με τον Σόιμπλε «βλέπει» ο διεθνής Τύπος στο άρθρο Τόμσεν

Το ΔΝΤ θεωρεί πως η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλα μέτρα λιτότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως μετωπική σύγκρουση με τον Σόιμπλε σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος τις δηλώσεις αξιωματούχων του  ΔΝΤ που επισημαίνουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλη λιτότητα.

Σχολιάζοντας το άρθρο – παρέμβαση που δημοσίευσαν στο blog του ΔΝΤ ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και οικονομικός σύμβουλος Μορίς Όμπστφελντ, υποστηρίζοντας ότι το Ταμείο δεν απαιτεί πρόσθετη λιτότητα για την Ελλάδα, πολλά ξένα δημοσιεύματα επισημαίνουν πως το Ταμείο ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους: «Το ΔΝΤ θεωρεί πως η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλα μέτρα λιτότητας, κάτι που δεν θα αρέσει στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας», αναφέρει ο διεθνής Τύπος.

Handeslblatt

«Μετωπική σύγκρουση με Σόιμπλε… Το ΔΝΤ θέλει να χαλαρώσει τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα», γράφει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας «Handelsblatt», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά τις δηλώσεις Τόμσεν και Όμπστφελντ. «Πρώτα μαστίγιο, μετά καρότο.Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και όχι φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους. Αυτό δεν θα αρέσει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Der Standard

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα», γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», επικαλούμενη τις δηλώσεις των δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ. Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Ταμείο έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα.

Wirtshaftswoche

Το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα. Σε δημοσίευμά της, η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Wirtshaftswoche» αναφέρει πως τώρα το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους: «Το φθινόπωρο, η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας, όπως ήθελαν οι χώρες της ευρωζώνης,  Τώρα, το ΔΝΤ τους δίνει μία πισώπλατη μαχαιριά… «Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα», επισημαίνουν αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού», γράφει το δημοσίευμα.

FAZ

«H Eλλάδα δεν χρειάζεται άλλη λιτότητα», αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και προσθέτει: «H χώρα θα πρέπει να κάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις, όπως προειδοποιεί το ΔΝΤ. Όχι όμως να λάβει νέα μέτρα λιτότητας», επισημαίνει.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση