HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠετρόπουλος: Ποιοι δικαιούνται την «13η σύνταξη» και πόσα θα πάρουν

Πετρόπουλος: Ποιοι δικαιούνται την «13η σύνταξη» και πόσα θα πάρουν

Οι διευκρινήσεις του υφυπουργού Εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 850 ευρώ μεικτά», επισήμανε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι, «δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΓΑ, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι λαμβάνοντες προσωρινή σύνταξη.

Το ύψος του επιδόματος θα ισούται με τη διαφορά της υφιστάμενης σύνταξης με το ποσό των 850 ευρώ το οποίο δεν θα είναι κατώτερο από 300 ευρώ».

Σύμφωνα με τον Τάσο Πετρόπουλο, για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι κύριες και επικουρικές συντάξεις και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα.

«Το επίδομα θα καταβάλλεται ακόμα και στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ. Η κίνηση αυτή είναι μια μεγάλη συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία, η οποία έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και με αυτόν τρόπο επιστρέφουμε ένα ποσό από τις υπεραποδόσεις που θα το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά. Αποτελεί είπε καταλήγοντας και τη διαφορά μας από τους άλλους», πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση