HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Έξι συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική επίθεση

Βρετανία: Έξι συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική επίθεση

Η αντιτρομοκρατική ζητά επαγρύπνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη σύλληψη έξι υπόπτων από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε περιοχές της κεντρικής Αγγλίας και το Λονδίνο ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στο Ντέρμπι, ένας στο Μπάρτον ον Τρεντ της κεντρικής Αγγλίας και μία γυναίκα στο Λονδίνο ως ύποπτοι για τρομοκρατική επίθεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν έφοδοι σε έξι κατοικίες, ενώ οι πέντε άνδρες ηλικίας 22, 35 και 36 ετών, δύο 27χρονοι και η 32χρονη γυναίκα έχουν τεθεί υπό κράτηση.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής ενδεχομένως να ανησυχούν μετά τις συλλήψεις αυτές και η τοπική αστυνομία θα βρίσκεται όπως πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε ανησυχεί», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Βορειοανατολική Αντιτρομοκρατική Μονάδα.

«Ζητούμε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε επαγρύπνηση αλλά να μην πανικοβληθούν και τους ευχαριστούμε για την συνδρομή, την υποστήριξη και την κατανόησή τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Βρετανία βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, που σημαίνει ότι μία τρομοκρατική επίθεση θεωρείται εξαιρετικά πιθανή. Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών δήλωσε ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται την κρίση στη Συρία για να σχεδιάσουν τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου και των συμμάχων του.,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση