HomeHL-Economy“Πόλεμος” υπουργείου Οικονομικών – “Βήματος”

“Πόλεμος” υπουργείου Οικονομικών – “Βήματος”

Για Eurogroup και εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το “Βήμα” με ανάρτησή του στην διαδικτυακή του έκδοση απάντησε στη διάψευση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του για τα όσα διημείφθησαν στο Eurogroup μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των ομολόγων του.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απείλησε με εκλογές στην περίπτωση που η κυβέρνηση πιεστεί να πάρει νέα μέτρα.

 «Το ”Βήμα” επιμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος. Βασίζεται σε περισσότερες από μια πηγές με παρουσία στη συνεδρίαση του Eurogroup. Πολιτικές σκοπιμότητες υπηρετεί ο κ. Τσακαλώτος, όχι ”Το Βήμα”. Ακόμη και μετά τη δημοσίευσή του το άρθρο περιγράφεται από πηγή των Βρυξελλών ως «το πιο ακριβές» για όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα».

Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο NewsIt, διέψευδαν το ρεπορτάζ του Βήματος. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: “Μια φαντασιακή συνομιλία μεταξύ του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου και ομολόγων του στο Eurogroup, περί εκλογών, δημοσιεύει σήμερα το Βήμα – φυσικά με πληροφόρηση από… πολλές «έγκυρες πηγές»!

Κατανοούμε την προσπάθεια της εφημερίδας να προετοιμάσει κάποιο «Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας», αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια… Ως διάψευση τους παραπέμπουμε στην ταινία «Η άφιξη» (σ.σ ταινία που αφορά άφιξη εξωγήινων στη γη), που προβάλλεται αυτές τις ημέρες.

Και συνεχίζουν οι ίδιες πηγές “Η εφημερίδα, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε, τηρεί απαρέγκλιτα την αρχή «μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία (;) ιστορία»!

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση