HomeHL-9Η Κρήτη ψηλά στη λίστα των tour operators και το 2017

Η Κρήτη ψηλά στη λίστα των tour operators και το 2017

Έξτρα πτήσεις για Ελλάδα από τις εταιρίες Thomas Cook και TUI

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 2016 κλείνει με τον ελληνικό τουρισμό να καταγράφει νέο ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων -με 27,5 εκατομμύρια επισκέπτες- ενώ ιδιαίτερα θετικά είναι τα πρώτα δείγματα για την πορεία του 2017.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ethnos.gr, ήδη οι κρατήσεις από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας καταγράφουν άνοδο της τάξης του 25%, και οι μεγάλοι tour operator, TUI και Thomas Cook επενδύουν στην Ελλάδα για το επόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά «φέτος προσελκύσαμε επιπλέον 1,5 εκατ επισκέπτες στην Ελλάδα. Οι συνολικές διεθνείς αφίξεις υπολογίζουμε ότι θα αγγίξουν τα 27,5 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένης της αύξησης στην κρουαζιέρα και της δυναμικής που διατήρησε ο οδικός τουρισμός.

Το αποτέλεσμα αυτό ξεπερνά τις προσδοκίες της αγοράς σε μία χρονιά μάλιστα που χαρακτηρίστηκε από διαδοχικές και έντονες προκλήσεις στο γενικότερο τουριστικό περιβάλλον και με διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή».

Ομως η Ελλάδα πέτυχε φέτος -για πρώτη φορά- την επιμήκυνση της περιόδου από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα μετά τις υψηλές πληρότητες του Ιουλίου και Αυγούστου, οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος ήταν οι καλύτεροι όλων των εποχών.

Τα πρώτα στοιχεία από το μέτωπο των κρατήσεων για το 2017 δείχνουν ότι εκτός απροόπτου ο ελληνικός τουρισμός θα εξακολουθήσει να κινείται δυναμικά.

Σε ό,τι αφορά τη βρετανική αγορά, ήδη καταγράφεται άνοδος στις κρατήσεις της τάξης του 25% για την Ελλάδα, καθώς οι Βρετανοί τουρίστες επιλέγουν ασφαλείς προορισμούς και προτιμούν ακόμα Ισπανία, Κύπρο και Πορτογαλία για τις διακοπές τους.

Η Ελλάδα και η Κρήτη ψηλά στη λίστα των tour operators και το 2017 

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, ο όμιλος της TUI, «ψηφίζει» Ελλάδα για το 2017 και μάλιστα επικεντρώνεται σε τρία από τα πλέον δημοφιλή νησιά, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος TUI έχει αυξήσει κατά 40% τα διαθέσιμα δωμάτιά του σε ξενοδοχεία των τριών περιοχών για το καλοκαίρι του 2017. Ταυτόχρονα θα προσφέρει περισσότερες αεροπορικές θέσεις μέσω νέων πτήσεων της Easyjet από το Βερολίνο. Στελέχη της ελληνικής ταξιδιωτικής αγοράς συσχετίζουν την κίνηση της TUI με την εντυπωσιακή άνοδο που κατέγραψαν τον Οκτώβριο στη Γερμανία οι κρατήσεις προς Ηράκλειο (+91%) και Ρόδο (+65%).

Νέοι προορισμοί

Στο ίδιο μήκος κύματος και η TUI Αυστρίας, η οποία θα έχει το καλοκαίρι του 2017 εννέα απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, από το Σάλτσμπουργκ προς έξι τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα προς Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα ενώ για πρώτη φορά περιλαμβάνει ως νέους προορισμούς τη Θεσσαλονίκη και τη Ζάκυνθο. Σύμφωνα μάλιστα με την εκπρόσωπο του ομίλου, Κάθριν Λίμπελ, η Ελλάδα έχει συντελέσει στο να υποχωρήσει η Τουρκία από την πρώτη θέση στην πέμπτη, ενώ έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικός προορισμός των Αυστριακών τουριστών, με 400.000 αφίξεις (κατά μέσο όρο) ετησίως.

Στην Ελλάδα επενδύει και ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, ο όμιλος Thomas Cook. Μέχρι στιγμής, όπως γνωστοποίησε , από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πωληθεί το 20% του καλοκαιρινού προγράμματος για το 2017, με τις τιμές να παρουσιάζουν αύξηση 8% κατά μέσο όρο.

«Η στρατηγική μας για το 2017 μετά από ένα δύσκολο 2016 θα είναι προσεκτική», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος, Peter Fankhauser. Ωστόσο σημείωσε ότι οι πρώτες κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν στις σημαντικότερες αγορές είναι ενθαρρυντικές. Οι τουριστικοί προορισμοί που θα «τρέξουν» τα πακέτα του Thomas Cook είναι Ελλάδα, Ισπανία, Βουλγαρία, Μεξικό και Καραϊβική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση