HomeHL-WorldΝύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση

Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση

Δεκάδες νεκροί περισσότεροι από 160 τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου σε μια επίθεση που στόχευε αστυνομικές δυνάμεις και άμαχους πολίτες και στόχος ήταν να προκαλέσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων, όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανακοίνωσή του.

Οι νεκροί σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό ανέρχονται σε τουλάχιστον 29, εκ των οποίων οι 27 είναι αστυνομικοί, ενώ 166 είναι οι τραυματίες από την διπλή βομβιστική επίθεση σε περιοχή έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας.

«Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με μια έκρηξη οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένα εκρηκτικά την οποία ακολούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, 17 από τους τραυματίες χειρουργούνται και έξι βρίσκονται στην εντατική. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.

Ο βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο Vodafone Arena, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο.

Καταδίκασε την επίθεση το ελληνικό ΥΠΕΞ

Την καταδίκη του για τις εκρήξεις που συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο twitter, εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας», τονίζεται στην ανάρτηση.

Newsbeast.gr/ iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση