HomeHL-9«Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στη φυλακή», έγραφε ο ληστής που αυτοκτόνησε

«Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στη φυλακή», έγραφε ο ληστής που αυτοκτόνησε

Είχε αφήσει σημείωμα στους γονείς του ο 38χρονος ισοβίτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στη φυλακή, έγραφε σημείωμα που είχε αφήσει ο 38χρονος ισοβίτης Θεόφιλος Λαζαράκης στο σπίτι των γονιών του, με το οποίο ο ληστής προανήγγειλε ότι είναι έτοιμος να σκοτώσει ή να σκοτωθεί…

Ο 38χρονος ληστής που εξέτιε ισόβια για δολοφονία μιας γυναίκας, στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και για υποθέσεις ναρκωτικών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Λαζαράκης ήταν και ο ίδιος χρήστης, κάτι που ίσως εξηγεί το λόγο για τον οποίο βρέθηκε στην πλατεία Θεάτρου, πολύ κοντά στο δημαρχείο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους γίνεται καθημερινά εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

https://www.youtube.com/watch?v=1zmL099TFGA

Ο τυχαίος έλεγχος των αστυνομικών το μεσημέρι του Σαββάτου, προκάλεσε την αντίδραση του ισοβίτη ο οποίος είχε λάβει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα Χαλκίδας, αλλά κάνοντας πράξη όσα έγραφε στο σημείωμα που ανακαλύφθηκε στο σπίτι των γονιών του μετά το θάνατό του, πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και ότα συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει οδός διαφυγής, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του…

Η αιματηρή συμπλοκή

Ο 38χρονος ισοβίτης Θεόφιλος Λαζαράκης άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, πυροβολώντας τουλάχιστον τρεις φορές. Τραυμάτισε έναν αστυνομικό στον ώμο, αλλά δέχθηκε και ο ίδιος έναν πυροβολισμό στο πόδι. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες μεταξύ των πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής. Είναι ενδεικτικό ότι μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε και καρφώθηκε σε τοίχο καφενείου στον πρώτο όροφο της οδού Αριστογείτονος, κοντά στην πλατεία Θεάτρου.

Το περισταστικό συνέβη στις 11:15 το πρωί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να υποβάλουν σε έλεγχο μια ομάδα ανθρώπων στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Λαζαράκης αρχικά πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο χέρι, ενώ παρά το ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο νεκρός είχε κάταγμα στο γόνατο, που σημαίνει ότι πιθανώς χτυπήθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο ο 38χρονος έβγαλε το πιστόλι του. Πληροφορίες που μετέδωσε τοΑθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι κρύφτηκε πίσω από ένα κτήριο και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του.

https://www.youtube.com/watch?v=Md_Yr1D0-xo

Ιατροδικαστής: Αυτοκτονία

Για καθαρή αυτοκτονία με τραύμα εξ’επαφής από πυροβόλο όπλο έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια που εξέτασε τη σορό του 38χρονου. Για να επαληθευτεί η αναφορά του ιατροδικαστή αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων απ’ όπου θα επιβεβαιωθεί αν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του.

Τον τραυμάτισαν οι αστυνομικοί;

Στη σορό του Λαζαράκη διαπιστώθηκε κάταγμα στο γόνατο, ενδεχομένως από σφαίρα που δέχθηκε από κάποιον εκ των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Η σφαίρα αυτή προφανώς ήταν ο λόγος που ανάγκασε τον ισοβίτη να πέσει.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε πάνω στον 38χρονο αλλά και οι μαρτυρίες τεσσάρων αυτοπτών μαρτύρων που δήλωσαν ότι ο νεαρός άνδρας αυτοκτόνησε.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 38χρονος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο Λαζαράκης είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν επέστρεψε.

Κατά πληροφορίες στο παρελθόν συμμετείχε σε αποχή συσσιτίου στην οποία προχώρησαν αναρχικοί και αλληλέγγυοι στις φυλακές Κέρκυρας.

https://www.youtube.com/watch?v=k9r7uEwHb8E

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση