Στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται εκτός απροόπτου να καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, που υπολογίζεται συνολικά στα 800 εκατ. Ευρώ.

Η εξόφληση αφορά και σε όσους δεν είχαν λάβει προκαταβολή τον Οκτώβριο και αναμένεται να πάρουν όλα τα χρήματα μαζί με την εξόφληση.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η βασική ενιαία ενίσχυση και στη συνέχεια θα δοθεί και η εξισωτική αποζημίωση, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να εξοφληθεί και όχι να δοθεί μόνο προκαταβολή.

Αναμφισβήτητα τα χρήματα αυτά θα αποτελέσουν “ανάσα” για τον αγροτικό κόσμο, καθώς θα μπορέσουν να καλύψουν κάποιες από τις υποχρεώσεις τους την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μια και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω μειωμένης παραγωγής και σκληρής φορολογίας.

Ωστόσο οι επιδοτήσεις πρόκειται να “ζεστάνουν” και τους καταστηματάρχες του Ηρακλείου, καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους διοχετεύεται στην αγορά μέσω των αγροτών, οι οποίοι ξοδεύουν τα χρήματα για τις γιορτινές τους υποχρεώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση