HomeΚΟΣΜΟΣΞεκινά η δεύτερη φάση για την ανακατάληψη της Ράκα

Ξεκινά η δεύτερη φάση για την ανακατάληψη της Ράκα

Στη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια αραβο-κουρδική συμμαχία την οποία υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της «δεύτερης φάσης» της επίθεσης που έχει σκοπό την εκδίωξη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τη Ράκα, το προπύργιό τους στην ανατολική Συρία.

Οι αμερικανικές δυνάμεις αναμένεται να εμπλακούν τα μέγιστα στην πρώτη γραμμή αυτής της επιχείρησης.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) «έλαβαν την απόφαση να αρχίσουν τη δεύτερη φάση της εκστρατείας, σκοπός της οποίας είναι να απελευθερώσουν τα εδάφη δυτικά της Ράκα και έτσι να απομονώσουν την πόλη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της συμμαχίας, Τζιχάν Σέιχ Άχμαντ.

Μιλώντας από το χωριό Ααλίγια, κοντά στη Ράκα, η εκπρόσωπος εξήγησε πως οι FDS κατέλαβαν 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά την πρώτη φάση της επίθεσης που είχε ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, 1.500 ντόπιοι μαχητές πύκνωσαν τις γραμμές των FDS αφού έλαβαν «εκπαίδευση και εξοπλισμό από τον διεθνή συνασπισμό» του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Διευκρίνισε πως ο συντονισμός των FDS με τον διεθνή συνασπισμό «θα είναι πιο ισχυρός και πιο αποτελεσματικός στη διάρκεια της δεύτερης φάσης της εκστρατείας». «Οι αμερικανικές δυνάμεις θα είναι στην πρώτη γραμμή σε αυτή τη φάση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση