HomeHL-9Έκανε online αγορές με κλεμμένες… πιστωτικές κάρτες

Έκανε online αγορές με κλεμμένες… πιστωτικές κάρτες

Ενώπιον της δικαιοσύνης ένας 31χρονος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες online αγορές έκανε ένας 31χρονος μέσα σε ένα μήνα με κλεμμένες… πιστωτικές κάρτες με τις αρχές να τον εντοπίζουν και να τον οδηγούν στην δικαιοσύνη.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν ο 31χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία που είχε γίνει από Κρητικό ότι κάποιος χρησιμοποιούσε την πιστωτική του κάρτα και έκανε αγορές στο ίντερνετ.

Οι αρχές έδρασαν άμεσα και εντόπισαν τον 31χρονο Πακιστανό οδηγώντας τον στα κρατητήρια.

Τότε ήταν που άρχισε να ξετυλίγεται το… κουβάρι της υπόθεσης.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, ο 31χρονος που είχε ως βάση το Ηράκλειο, είχε βρει τους κωδικούς πιστωτικών καρτών που είχαν δηλωθεί ως κλεμμένες από διάφορες χώρες του εξωτερικού (Αυστραλία, Κολομβία, Καναδά, ΗΠΑ, Μεξικό και Ουγγαρία) και τις χρησιμοποιούσε για να κάνει διαδικτυακές αγορές.

Μάλιστα από τις 27 Νοεμβρίου έως και την 1η του Δεκέμβρη ο 31χρονος είχε προβεί σε 177 online παραγγελίες προϊόντων από διάφορες ιστοσελίδες που πουλούσαν ηλεκτρονικά, και όχι μόνο, είδη. Τα προϊόντα από τις 177 παραγγελίες που έκανε στοίχιζαν πάνω από 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, πολλές τράπεζες «μπλόκαραν» τις αγορές καθώς κατάλαβαν πως έγιναν με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες.

Από τις 177 παραγγελίες οι 42 ήταν εκείνες που εγκρίθηκαν από τις τράπεζες και είχαν αξία 6.000 ευρώ.

Οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι που διατηρεί στο Ηράκλειο όπου βρήκαν και κατάσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα).

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση