HomeΕΛΛΑΔΑΕυ. Βενιζέλος: Κυβέρνηση και με ΣΥΡΙΖΑ αφού ηττηθεί στις εκλογές

Ευ. Βενιζέλος: Κυβέρνηση και με ΣΥΡΙΖΑ αφού ηττηθεί στις εκλογές

Τι ανέφερε κατά την συζήτηση στην Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυβέρνηση και με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ αφού χάσει στις εκλογές, πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«Δεν μπορούμε φυσικά να επιβάλουμε εκλογές αλλά μπορούμε να λέμε τι απαιτεί το εθνικό συμφέρον. Το οποίο απαιτεί άλλους συσχετισμούς, άλλη κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και βέβαια με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχει αφού πληρώσει το κόστος της εθνικής βλάβης, αφού ηττηθεί και αφού πάει στα κανονικά του μεγέθη αυτά τα οποία είχε το 2010», είπε ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ότι «λύση φυσικά δεν είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία θα ήταν και αυτή «η δευτέρα πλάνη χείρον της πρώτης» και θα ήταν και ανιστόρητη για τα σημερινά δεδομένα και τα δεδομένα της κρίσης αλλά αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση. Και εθνική στρατηγική βασισμένη στην εθνική συνεννόηση έχουμε προτείνει μόνον εμείς μόνον ο χώρος ο δικός μας η Δημοκρατική Συμπαράταξη τα τελευταία χρόνια».

Σημειώνεται ότι η αναφορά του αυτή χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Για την διαπραγμάτευση ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι «από το μνημόνιο 3 πήγαμε στο μνημόνιο 3plus με το ΔΝΤ, που είναι ζητούμενο για την Ε.Ε. και έχουμε αποδεχθεί μνημόνιο 4 στο διηνεκές χωρίς δάνειο. Όλα αυτά με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% την στιγμή που η χώρα έχει διαμορφώσει όλες τις προϋποθέσεις για να ζητήσει και να πετύχει μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Όσον αφορά το χρέος ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «έχει αρχίζει το ψιλό γαζί από τους εταίρους για δήθεν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και ότι στο Eurogroup «χάσαμε και προς τις δύο πλευρές. Χάσαμε και σε σχέση με το χρέος και σε σχέση με την σκληρότητα των μέτρων»

Για την 13η σύνταξη ο Ευ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός «δεν μοιράζει ψίχουλα γενναιοδωρίας, αλλά τα ψίχουλα από την ήττα μίας εθνικής προσπάθειας».

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση