HomeHL-EconomyΓερμανικό υπ. Οικονομικών: Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συζητήθηκαν στο Eurogroup

Γερμανικό υπ. Οικονομικών: Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συζητήθηκαν στο Eurogroup

Έκπληξη και αιφνιδιασμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών, αλλά ούτε και το Eurogroup γνώριζε για τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες του έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με τις παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά των Αιγαίου με μεγάλη προσφυγική ροή.

Σε ερώτημα που απεύθυνε η Deutsche Welle προς την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εάν είχε γνώση των εξαγγελιών Τσίπρα το υπουργείο της, η Φρεντερίκε φον Τιζενχάουζεν μας απάντησε ως εξής: «Όχι, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Αλλά είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα».

Ο γερμανικός τύπος κάνει αναφορά στο αιφνιδιαστικό, όπως το χαρακτηρίζει, διάγγελμα του έλληνα πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό με παροχές προς τους συνταξιούχους και τους κατοίκους νησιών με πολλούς πρόσφυγες. Ορισμένοι αρθρογράφοι εκφράζουν έκπληξη για αυτήν την κίνηση του κ. Τσίπρα σε μια κρίσιμη περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων και αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση