HomeHL-GreeceΕνώ η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται, ο Καμμένος περνά στην αντεπίθεση

Ενώ η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται, ο Καμμένος περνά στην αντεπίθεση

Ανησυχία σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχία προκαλούν σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση οι εντεινόμενες, ρητορικές προς το παρόν προκλήσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας κατά της χώρας μας.

Την Πέμπτη τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Τανζού Οζτζάν ο οποίος σε ομιλία του στην τουρκική Βουλή είπε: «Θα πάω στα νησιά αυτά και αν χρειαστεί θα υψώσω ο ίδιος την τουρκική σημαία. Μετα θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση».

Η δήλωση έρχεται μετά από μία σειρά προκλήσεων που ξεκίνησαν από τον πρόεδρο Ερντογάν που αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης και συνεχίστηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούν Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κιλιντσάρογλου, ο οποίος έθεσε θέμα βραχονησίδων, αναφέροντας ότι τα μικρά νησιά του Αιγαίου κατέχονται από την Ελλάδα, ενώ αποκάλεσε την Κάσο «Κομπάν».

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές διαδικασίες στην Ελλάδα ζήτησε την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 14ης Ιουλίου:«Επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση όλων αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση χθες ήρθε από τον υπουργός Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν, στυγνό δικτάτορα.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα, όπως και τον Ερντογάν, ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας. Όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας, θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πρόσθεσε: «Όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό…Οι προκλήσεις αυτή τη στιγμή είναι λεκτικές, πποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα. Το βράδυ, λοιπόν, μπορούνε οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι, γιατί κάποιοι ξαγρυπνούν. Αλλά οφείλουμε αυτό να τους το αναγνωρίσουμε» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Κριτική στις κινήσεις της κυβέρνησης άσκησε ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος χθες συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ και τον επικεφαλής της ΚΟ στην Ευρωβουλή Μάνφρεντ Βέμπερ. Σε δήλωσή του ανέφερε «Για πρώτη φορά μετά το 1996, από τα γεγονότα στα Ίμια, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευσης της γείτονος, υποστηρίζουν και προωθούν από κοινού παράνομες αμφισβητήσεις σε βάρος της χώρας μας. Η Άγκυρα επιχειρεί, ταυτόχρονα, ευθεία παρέμβαση στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές βρίσκουν απέναντι όλους τους Έλληνες, που ζητούν από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αμηχανία. Αντί για επιπολαιότητες ανεύθυνου εντυπωσιασμού, οφείλει να αναλάβει ουσιαστικές, αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Να ενημερώσει εταίρους και συμμάχους για τα απαράγραπτα ελληνικά δικαιώματα.

Και να ζητήσει την παρέμβασή τους, όπως προτείνει και ήδη κάνει, στο κομμάτι που της αναλογεί, η Νέα Δημοκρατία».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση