HomeHL-9Οικογένεια υπερχρεωμένου συνταξιούχου έσωσε την περιουσία της

Οικογένεια υπερχρεωμένου συνταξιούχου έσωσε την περιουσία της

Ήταν αντιμέτωποι με υπέρογκο χρέος ύψους 400.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευεργετική για μια οικογένεια, υπήρξε απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, με την οποία στην ουσία έσωσαν την περιουσία τους που κινδύνευε λόγω του υπέρογκου χρέους με το οποίο βρισκόταν αντιμέτωπη, ύψους 400.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης το ζευγάρι των δανειοληπτών ήταν αντιμέτωπο με 16 δάνεια σε έξι τράπεζες. Ο σύζυγος, πρώην υπάλληλος και σήμερα συνταξιούχος είχε χρέους συνολικού ύψους 250.119,98 ευρώ, ενώ η σύζυγος του είχε χρέος άλλα 150.000 ευρώ , είτε ως οφειλέτης , είτε ως εγγυήτρια.

Το ζευγάρι των δανειοληπτών απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητώντας νομική συνδρομή και κατάφερε να σώσει την περιουσία του, καθώς το Ειρηνοδικείο Χανίων τους χορήγησε, εξετάζοντας την περίπτωσή τους, προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία:

– Αναστέλλεται κάθε καταδιωκτικό μέτρο εναντίον τους

– Το ζευγάρι διατηρεί την πραγματική και νομική κατάσταση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

– Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2017, οπότε και έχει οριστεί εκ νέου δικάσιμος, ο συνταξιούχος οφειλέτης θα καταβάλει το μήνα ποσό δόσης 200 ευρώ, ενώ όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές, θα έχουν τη δυνατότητα να μην καταβάλουν καμία δόση στις περιόδους που συμπίπτουν με τις μεγάλες γιορτές.

Η Ένωση προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σημαντική τη νέα αυτή απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, καθώς οι δικαστές κατανόησαν την οικονομική δυσκολία με την οποία βρισκόταν αντιμέτωπη η οικογένεια και αποδέχθηκε την αίτησή τους να υπαχθούν στις διατάξεις του «νόμου Κατσέλη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση