HomeΕΛΛΑΔΑΤσιρώνης: Τα προβλήματα των αγροτών δεν εξαρτώνται από τον κ. Σόιμπλε

Τσιρώνης: Τα προβλήματα των αγροτών δεν εξαρτώνται από τον κ. Σόιμπλε

«Η κυβέρνηση μπορεί να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι αγρότες μιλάνε με σοφία για τα θέματα που τους αφορούν. Και είναι μοιραίο λάθος να λέμε ότι μόνο αυτοί που έχουν τα διδακτορικά και είναι μέσα στις υπηρεσίες γνωρίζουν τα ζητήματα, ενώ αυτοί που δουλεύουν στο πεδίο δεν τα γνωρίζουν. Το αντίθετο συμβαίνει. Πολλές από τις ιδέες τους είναι θαυμάσιες.

Μπορεί κάποιες να μην μπορούν να εφαρμοστούν τώρα, μπορεί να μην έχουμε τα χρήματα να τις εφαρμόσουμε. Κάποιες άλλες είναι μηδενικού κόστους και ίσως να μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε άμεσα». Την παραπάνω δήλωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9fm», με αφορμή τις συναντήσεις που είχε με αγρότες στα Κύμινα της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός, στη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε επίσης με κτηνοτρόφους του Λαγκαδά, με ιχθυοκαλλιεργητές και βιοκαλλιεργητές με τους οποίους συζήτησε θέματα του χαρτοφυλακίου του που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

«Είχαμε μια γόνιμη κουβέντα. Οι άνθρωποι επισήμαναν δεκάδες ζητήματα, τα οποία πολλές φορές ακούγονται ως λεπτομέρειες. ‘Ομως η λεπτομέρεια από τον άνθρωπο που παράγει είναι πιο σημαντική από 100 οικονομικές θεωρίες. Εάν αυτή την εμπειρία του παραγωγού την ενσωματώσουμε σε πολιτικές, η αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία μπορούν να απογειωθούν» σημείωσε ο κ.Τσιρώνης και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως εάν δεν είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους παραγωγούς, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια καλή πολιτική».

Τόνισε ακόμη ότι η «κυβέρνηση μπορεί να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο γιατί τα προβλήματα που γέννησαν την κατάσταση της παραγωγής είναι προβλήματα που δεν εξαρτώνται ούτε από μνημόνια ούτε από τον κ. Σόιμπλε».

Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε και στη δημιουργία του γραφείου του πρωθυπουργού στην πόλη, καθώς είχε συνάντηση με την Κατερίνα Νοτοπούλου, προϊσταμένη στο γραφείο της Θεσσαλονίκης. «Εάν δεχτούμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ο μεγαλύτερος κόμβος πάνω στο σταυρό της Ελλάδας, μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο ένα γραφείο το οποίο είναι εκεί για κάθε πρόβλημα. Γιατί να μην το δοκιμάσουμε; Κι ένα τέτοιο γραφείο θα μπορούσε να είναι σε όλα τα μεγάλα κομβικά σημεία στο μέλλον. Να δούμε την αποκέντρωση του γραφείου του πρωθυπουργού» κατέληξε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση