HomeHL-CultureΟ Ίαν Φλέμινγκ «έκλεψε» την ιδέα του «Τζέιμς Μποντ» από φίλη του;

Ο Ίαν Φλέμινγκ «έκλεψε» την ιδέα του «Τζέιμς Μποντ» από φίλη του;

Τεράστια επιτυχία από το 1953, που αμφισβητείται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τζέιμς, Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ οο7…». Πρόκειται για μία εξαιρετικά απλή ιδέα, η οποία εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες δαχρονικά κινηματογραφικές επιτυχίες στην ιστορία, γεγονός που επέφερε μεγάλα κέρδη και δόξα στον εμπνευστή της, Ίαν Φλέμινγκ. Όμως, είναι πράγματι ο δημιουργός της συγκεκριμένης ιστορίας; Ή συνέβη κάτι, που βγαίνει στην επιφάνεια μετά από πολλές δεκαετίες;

Η νουβέλα που κυκλοφόρησε το 1953 και μεταφέρθηκε με εξαιρετική επιτυχία στη μεγάλη οθόνη, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Βρετανός πράκτορας Τζέιμς Μποντ, με κωδικό 007, της MI6 είναι ένας ελκυστικός άνδρας, που καταφέρνει να φέρνει σε πέρας τις πιο δύσκολες αποστολές και παράλληλα να συγκλονίζει το γυναικείο φύλο.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία του ερευνητή Νάιτζελ Γουέστ, η ιδέα του Τζέιμς Μποντ κυκλοφόρησε το 1946, με το βιβλίο «The Life Line», το οποίο έγραψε η καλή φίλη του Ίαν Φλέμινγκ, Φίλις Μπότομ. «Δεν τον αποκαλούσε Τζέιμς Μποντ, αλλά Μαρκ Τσάμερς και ο χαρακτήρας ήταν σχεδόν ίδιος, με εξαίρεση ορισμένες λεπτομέρειες», δήλωσε ο Νάιτζελ Γουέστ.

Μάλιστα, το βιβλίο της κυρίας Μπότομ έγινε ταινία και γνώρισε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του ’40. Ποια είναι η αλήθεια; Οι ειδικοί την εξετάζουν, η ιστορία ωστόσο έχει γράψει τον Ίαν Φλέμινγκ ως τον δημιουργό μία εκ των δημοφιλέστερων ιστοριών στον κόσμο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση