HomeCity Guide«Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ροζ»

«Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ροζ»

Προβολή ταινίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ταινία του Eric-Emmanuel Schmitt με τίτλο «Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ροζ» αναμένεται να προβληθεί στον κινηματογράφο Αστόρια την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα με είσοδο ελεύθερη.

Η προβολή ταινίας διοργανώνεται από την ομάδα του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» – Cretan Palliative Care και την Περιφέρεια Κρήτης.

Σε περίληψη της ταινίας, αναφέρεται: Ο Όσκαρ είναι ένα δεκάχρονο αγόρι που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο παίδων. Κανένας από το περιβάλλον του δεν τολμά να του πει την  αλήθεια για την ασθένεια που αντιμετωπίζει. Μόνο η Ρόυζ, μια εκκεντρική κυρία που του παραδίδει την πίτσα του, είναι ειλικρινής μαζί του. Προκειμένου να του ελαφρύνει το μυαλό από τις σκέψεις, θα προτείνει στον Όσκαρ να παίξουν ένα παιχνίδι: κάνουν τους εαυτούς τους να πιστέψουν πως η κάθε μέρα που περνάει θα μετράει για 10 χρόνια. Με αυτό τον τρόπο η Ρόυζ, του προσφέρει μια ολόκληρη Ζωή μέσα σε λίγες μέρες. Για να τον ενθαρρύνει να ανοιχτεί περισσότερο, του προτείνει να γράψει γράμματα στον Θεό. Μια μοναδική φιλία θα αναπτυχθεί μεταξύ τους χωρίς οι δύο τους να γνωρίζουν πόσο πολύ θα επηρεάσει τις ζωές τους.’

«Αυτή η ταινία ζωντανεύει τη φιλοσοφία του Συλλόγου μας Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» – Cretan Palliative Care. Η κύρια με τα ροζ γίνεται άθελα μια τέλεια ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ, πιστή στο σκοπό της ανακουφιστικής φροντίδας. Αφού δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερες μέρες στην ζωή του Όσκαρ, καταφέρνει με το δικό της τρόπο να προσφέρει περισσότερη ζωή στις μέρες του» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Ροσβίτα Μπαντουβά ιδρυτής του συλλόγου που μαζί με τους εθελοντές, καθηγητές, εκπαιδευτές, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως γίνεται γνωστό, είναι η ενημέρωση του κοινού για τον Σύλλογο που δημιουργήθηκε στη μνήμη του Ζαχαρία Μπαντουβά, με σκοπό να παρέχει βοήθεια στο σπίτι για ασθενείς με χρόνια νοσήματα: ανακούφιση του πόνου και των συμπτωμάτων, ψυχολογική υποστήριξη για τον ασθενή και όλη την οικογένεια. Πληροφορίες: www.palliativecare.gr, e-mail: [email protected]

Διαφήμιση
Διαφήμιση