HomeHL-WorldΔικαστήριο στην Αυστραλία έδωσε άδεια να γίνει επέμβαση αλλαγής φύλου

Δικαστήριο στην Αυστραλία έδωσε άδεια να γίνει επέμβαση αλλαγής φύλου

Σε 5χρονο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πεντάχρονο παιδί, το οποίο γεννήθηκε αγόρι, θα υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου με απόφαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου που ενέκρινε το αίτημα των γονέων για χειρουργική αφαίρεση των όρχεων του παιδιού.

Όταν γεννήθηκε  το παιδί, που ακούει στο όνομα Κάρλα, οι γονείς του νόμισαν ότι ήταν κορίτσι. Αλλά όταν η μητέρα του πρόσεξε ένα πρήξιμο γύρω απ’ το αιδοίο του παιδιού, το υπέβαλε σε εξετάσεις που απέδειξαν ότι είχε ανδρικά κι όχι γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Οι όρχεις του παιδιού ήταν απλώς «κρυμμένοι»  μέσα στο σώμα του με τρόπο που η περιοχή των γεννητικών του οργάνων θύμιζε εκείνη των κοριτσιών.

Όταν η Κάρλα έγινε πέντε ετών οι γονείς αναρωτήθηκαν αν χρειάζεται δικαστική άδεια για να προχωρήσουν στην περίπλοκη και μη αναστρέψιμη επέμβαση στο παιδί τους. Στο Οικογενειακό Δικαστήριο οι γονείς κατέθεσαν ότι το παιδί από πολύ μικρό συμπεριφερόταν, έπαιζε και ντυνόταν σαν κορίτσι και δεν ήθελε να το αποκαλούν αγόρι.

Ειδικοί γιατροί κατέθεσαν στο δικαστήριο και διαβεβαίωσαν ότι το παιδί δεν κινδυνεύει να αναπτύξει όγκους λόγω της επέμβασης και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μια γόνιμη γυναίκα. Τόνισαν ότι η επέμβαση πρέπει να γίνει πριν το παιδί μπει στην ηλικία της εφηβείας.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο γονείς δεν χρειάζονται άδεια για την εγχείρηση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση