HomeHL-9Ηχηρό μήνυμα από τους εργαζόμενους στο Ηράκλειο εναντίον της Κυβέρνησης

Ηχηρό μήνυμα από τους εργαζόμενους στο Ηράκλειο εναντίον της Κυβέρνησης

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης έδωσαν χιλιάδες Ηρακλειώτες στο πλαίσιο των απεργιακών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Από τις 10 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑ.ΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποίησαν για άλλη μια φορά ξεχωριστή συγκέντρωση, ενώ από τις 11 το πρωί είχε ξεκινήσει η συγκέντρωση όλων των υπόλοιπων κλάδων των εργαζομένων έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Δημόσιος και ευρύτερος δημόσιος τομέας βάζει λουκέτο, με όλους τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, νοσηλευτικό προσωπικό, η ΠΝΟ, εκπαιδευτικοί.

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί όλους τους καταστηματάρχες κατά τη διάρκεια της πορείας να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να συμμετέχουν όλοι μαζί στην κινητοποίηση, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα και όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Συμμετοχή και της ΟΕΒΕΝΗ

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε και η ΟΕΒΕΝΗ Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η) συμμετείχε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2016. Oι Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Έμποροι Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου έδωσαν δυναμικά το παρών εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την κάθετη και απόλυτη αντίθεση τους στην ατελείωτη λαίλαπα μέτρων της δεύτερης αξιολόγησης η οποία τους αφανίζει ως επαγγελματίες αλλά και ως ανθρώπους.

Η παρουσία και η συμμετοχή των Επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο των μικρομεσαίων της Κρήτης, δείχνουν ότι έχουμε φτάσει στο «μη περαιτέρω». ‘’Δεν αντέχουμε άλλη φορολογική και ασφαλιστική ομηρεία, δεν αντέχουμε άλλο φορολογικό και ασφαλιστικό αδιέξοδο’’. ‘’ΌΧΙ στην καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ελληνικής Οικονομίας και της Κοινωνίας ’’.

Με την Παγκρήτια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι δήλωσαν παρόντες και έτοιμοι για έναν εθνικό διάλογο με αναπτυξιακό χαρακτήρα, που θα λάβει υπ’ όψιν του τα οικονομικά δεδομένα, αλλά θα λειτουργήσει χωρίς δογματικά προαπαιτούμενα τόσο από τους «φίλους» δανειστές, όσο και από τους εγχώριους δημόσιους παράγοντες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση