HomeΕΛΛΑΔΑΣυζήτηση για τον προϋπολογισμό: Ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν χειροκρότησαν την Αυλωνίτου

Συζήτηση για τον προϋπολογισμό: Ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν χειροκρότησαν την Αυλωνίτου

Κόντρες χαμηλής έντασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ρηχές» ατάκες επιπέδου ελληνικών social media, κόντρες χαμηλής έντασης για την ετερόκλιτη σύνθεση της βουλευτικής αποστολής στο Καστελόριζο και τετριμμένες ομιλίες κυριάρχησαν κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού που διεξήχθη στην σχεδόν άδεια αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χειροκρότησε την Αυλωνίτου

Είναι δε ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τους «συντρόφους» τους που συνταξίδεψαν με μέλη της Χρυσής Αυγής στο ακριτικό νησί το γεγονός ότι κανείς δεν χειροκρότησε την Ελένη Αυλωνίτου μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της.

Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της βουλευτού που φόρεσε κατακόκκινο ταγιέρ, μιλησε για την Κεϋνσιανή θεωρεία και «επιστράτευσε» τις πιο δυνατές της ατάκες κατα του φιλελευθερισμού τελικά κάνεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να σπάσει την «γραμμή» που επέβαλε από το πρωί η «Αυγή».

Πυρά για την αποστολή στο Καστελόριζο

Ο χορός των «πυρών» για το ταξίδι στο Καστελόριζο άνοιξε με τη «φαρμακερή» αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα σε όσους συμμετείχαν στην αποστολή στην Ρω και το Καστελόριζο. «Ξεπλένετε τη Χρυσή Αυγή και τους δολοφόνους», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ Γιάννης Μανιάτης (Δημοκρατική Συμπαράταξη) ανέφερε πως «ο κ.Καμμένος είναι ο μόνος Ευρωπαίος υπουργός που πηγαινοέρχεται φορώντας στολή παραλλαγής» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ «καλά δεν ντρέπεστε να συνταξιδεύετε με τους Χρυσαυγίτες».

Ποια αριστερά;

Για ανύπαρκτο «αριστερό και κοινωνικό πρόσημο» στην πολιτική της κυβέρνησης μίλησε ο κ. Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής. «Με όσα κάνετε η πρώτη φορά Αριστερά θα προκαλέσει το ποτέ ξανά Αριστερά» είπε απευθυνόμενος τόσο προς τους παριστάμενους υπουργούς όσο και προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Ευκλείδης Πότερ και Μέρλιν Χουλιαράκης

Η κυρία Κατερίνα Μάρκου χαρακτήρισε «Χάρι Πότερ» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με το «κόκκινο σακίδιο» και «μάγο Μέρλιν» τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση περιφέρεται «σαν τον γύφτο με την αρκούδα» καμαρώνοντας για τα όσα πέτυχε για το χρέος κρύβοντας όμως τα νέα μέτρα, ενώ απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απορία πως αισθάνονται για τα όσα ψηφίζουν αλλά και για εκείνα που πρόκειται να ψηφίσουν.

Η απάντηση δόθηκε από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο. «Κάνετε πολιτική για το πολιτικό σας μέλλον» είπε και προέτρεψε την βουλευτή να επιστρέψει την έδρα της στο Ποτάμι.

«Κάνετε πολιτική για την πάρτη σας» την κατηγόρησε.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο κάποιες φορές να φεύγεις από ένα κόμμα παρά να παραμένεις και να ψηφίζεις ότι σου φέρνουν για να μην διαγραφείς από τις λίστες του κόμματος» αντέτεινε η κα Μάρκα και υπογράμμισε ότι είναι «φτηνό και χυδαίο» να γίνεται πολιτική αντιπαράθεση για ένα θέμα που δεν αφορά τον κ. Παπαδόπουλο.

Έντονη ήταν και η αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα η Κατερίνα Παπακώστα με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Η βουλευτής της ΝΔ ήταν στο βήμα και απευθυνόμενη προς τα υπουργικά έδρανα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» οι καταθέσεις στις τράπεζες μειώθηκαν κατά 40 δις ευρώ ενώ η Ελλάδα χρεώθηκε με 86 δισ. ευρώ.

«Κύριε Σταθάκη μου κουνάτε το δάχτυλο; Ξέρω να κουνώ και εγώ το δάχτυλο», απάντησε στον κ. Σταθάκη που διαμαρτύρονταν: «Το λέει η Τράπεζα της Ελλάδας και ο ESM. Μην μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο», επέμεινε η κ. Παπακώστα.

Τι είπε η συνταξιούχος στην κ. Αυλωνίτου

Πάντως, η κ. Αυλωνίτου απέφυγε να τοποθετηθεί για το επίμαχο ταξίδι που την έβαλε στο μάτι του κυκλώνα. Μίλησε όμως για τις συζητήσεις που έχει με συνταξιούχο ψηφοφόρο της.

«Ρώτησα αν και πως έχει επηρεαστεί η σύνταξή της από τα μέτρα που πήραμε εμείς και μου απάντησε ως εξής»:

«Οι προηγούμενοι μου έκοψαν 400 ευρώ και ο Τσίπρας 11 ευρώ. Γιατί τα βάζουν με τον Τσίπρα;», είπε η κ. Αυλωνίτου για να προσθέσει: «Ούτε εγώ ούτε και οι πολίτες ξεχνούν τι έκαναν οι προηγούμενοι».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση