Παραλύει σήμερα ολόκληρη η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας γενικής απεργίας, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας να πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Δημόσιος και ευρύτερος δημόσιος τομέας βάζει λουκέτο, με όλους τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Στο Ηράκλειο, όπως κάθε φορά άλλωστε έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις.

Η μία, στην οποία πρόκειται να συμμετέχουν και οι περισσότεροι κλάδοι είναι εκείνη που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και θα συνεχιστεί με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η δεύτερη διοργανώνεται από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, νοσηλευτικό προσωπικό, η ΠΝΟ, εκπαιδευτικοί.

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί όλους τους καταστηματάρχες κατά τη διάρκεια της πορείας να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να συμμετέχουν όλοι μαζί στην κινητοποίηση, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα και όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση