Άγνωστες παραμένουν οι βουλές της… ΠΝΟ για το αν τελικά θα φύγει πλοίο ασφαλείας από το Ηράκλειο προς την Αθήνα με τα αγροτικά προϊόντα.

Λίγο πριν την απεργία των δημοσιογράφων οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και την αντιπροσωπεία των ναυτεργατών ήταν σε πλήρη εξέλιξη με τους αγρότες της Κρήτης να έχουν στρατοπεδεύσει από νωρίς χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου περιμένοντας τις εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από κάποιες μικροεντάσεις που σημειώθηκαν χθες στο λιμάνι και με την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη ήρθε η δέσμευση του Κουρουμπλή για την ενεργοποίηση του πλοίου ασφαλείας σήμερα το πρωί.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, μολονότι δεν ικανοποίησε άμεσα τους αγρότες που επιθυμούσαν να αποπλεύσει χθες το «πλοίο ασφαλείας», ωστόσο λειτούργησε κατευναστικά, με αποτέλεσμα να εκτονωθεί η ένταση που είχε δημιουργηθεί νωρίτερα, καθώς η υπομονή των παραγωγών έχει εξαντληθεί.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Τρίτης η  ατμόσφαιρα  στο λιμάνι του Ηρακλείου ήταν τεταμένη, καθώς οι εξαγριωμένοι αγρότες δήλωναν έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως στην κατάληψη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ή στον αποκλεισμό της παραλιακής λεωφόρου. Μάλιστα, προς στιγμήν δεν έλειψε η ένταξη και οι φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων αγροτών και στελεχών του Λιμενικού Σώματος που είχαν παραταχθεί γύρω από το Λιμεναρχείο.

Οι αγρότες από την Ιεράπετρα, το Τυμπάκι και διάφορες άλλες περιοχές της Μεσαράς και γενικότερα της Ανατολικής Κρήτης, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο λιμάνι γύρω στις 6 το απόγευμα, ενώ παράλληλα κατέφθαναν και οι φορτωμένες με τα κηπευτικά και τα άλλα αγροτικά προϊόντα νταλίκες.

Αφού είχε προηγηθεί μικροένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων αγροτών και ναυτεργατών που βρίσκονταν μέσα στα πλοία της γραμμής, τα οποία παραμένουν ακινητοποιημένα στο λιμάνι, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι τους, συναντήθηκαν τελικά με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη. Λίγο αργότερα, στο λιμάνι έφθασε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος ανέλαβε τις απευθείας διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Ναυτιλίας, καθιστώντας σε όλους τους τόνους σαφές ότι η υπομονή των αγροτών της Κρήτης έχει εξαντληθεί και ότι θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί το μέτρο του «πλοίου ασφαλείας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση