Ξυπνούν μνήμες από την δολοφονία του 21χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Γιάνη Ρουσάκη που είχε βρει τραγικό θάνατο μετά από μαχαιριές που δέχθηκε κατά την διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η υπόθεση αναμένεται να δικαστεί σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ένας 29χρονος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ επιπροσθέτως του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών.

Στην υπόθεση εμπλέκονταν άλλα είκοσι άτομα, εκ των οποίων τα οκτώ είχαν αθωωθεί και τα υπόλοιπα είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό και είχαν ασκήσει έφεση.

Μαζί με τον 29χρονο τότε είχε προφυλακιστεί και ένας 27χρονος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία, αλλά μετά από αίτηση που είχε κάνει λίγους μήνες αργότερα για αποφυλάκιση, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η φονική συμπλοκή είχε σημειωθεί το Σεπτέμβριο του 2011 κοντά στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να συναντιούνται για να λύσουν τις διαφορές τους.

Κατά τη διάρκεια τς συμπλοκής, όσοι βρέθηκαν εκεί έκαναν χρήση μαχαιριών, λοστών και άλλων αιχμηρών αντικειμένων.

Ο άτυχος Γιάννης Ρουσάκης, ο οποίος ήταν από τα Μάλια, δέχθηκε δύο χτυπήματα με μαχαίρι, στην κοιλιά και το στήθος, υποκύπτοντας λίγο αργότερα στα τραύματα του.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό το Φεβρουάριο του 2013, ενώ η εκδίκαση της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση