Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 20:00 απόψε στο κέντρο του Ηρακλείου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας που διοργανώθηκε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πριν από 8 χρόνια έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια στην Αθήνα, από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ομάδα αντιεξουσιαστών συγκρούστηκε στα Λιοντάρια αλλά και στα στενά του ΟΤΕ πίσω από το πάρκο Θεοτοκόπουλου, με δυνάμεις των ΜΑΤ, η παρουσία των οποίων καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας ήταν έντονη.

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο του Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, νεαρά άτομα εκτόξευσαν εναντίον των ΜΑΤ μολότοφ, ενώ λίγο αργότερα ξεκινούσε πετροπόλεμος, προκαλώντας αναστάτωση στους περαστικούς αλλά και στους καταστηματάρχες που  φοβούμενοι τις φθορές έκλεισαν άρον – άρον τα μαγαζιά τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανταπάντησαν με κροτίδες κρότου – λάμψης.

Νωρίτερα, νεαροί διαδηλωτές είχαν πετάξει μπογιές στην κεντρική πύλη του Δικαστικού Μεγάρου.

Λίγο μετά το ξέσπασμα των πρώτων επεισοδίων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο κέντρο προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον δέκα διαδηλωτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσυγκέντρωση για την αποψινή πορεία είχε προγραμματιστεί για τις 6:00 το απόγευμα. Η κινητοποίηση ξεκίνησε γύρω στις 7:00 παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ολοκληρώθηκε περίπου μία ώρα αργότερα.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημείο των επεισοδίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση