HomeHL-9«Σαπίζουν» 5.000 τόνοι προϊόντων στις αποθήκες λόγω απεργίας ΠΝΟ

«Σαπίζουν» 5.000 τόνοι προϊόντων στις αποθήκες λόγω απεργίας ΠΝΟ

Τεράστιο το κόστος για τους παραγωγούς της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

5.000 τόνοι προϊόντων σαπίζουν τις τελευταίες ημέρες στις αποθήκες των αγροτικών συνεταιρισμών, και όχι μόνο, της Κρήτης εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ.

Ο αγροτικός κόσμος έχει απελπιστεί από την αδιαφορία που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης και αναρωτιέται για ποιον λόγο δεν ενεργοποιείται το πλοίο ασφαλείας.

«Νιώθουμε αποκομμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα. Με αυτές τις πρακτικές φαίνεται πως έχουμε άλλα δικαιώματα εμείς στην Κρήτη, άλλα οι αγρότες της Πελοποννήσου, της Θράκης κ.ο.κ. Και ερωτώ: Δικαιούμαστε αυτή την συμπεριφορά στην Κρήτη; Να είμαστε αποκομμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, Βαγγέλης Τσιμπραγάκης.

5.000 τόνοι οπωροκηπευτικών στα… αζήτητα

Στα… αζήτητα θα παραμείνουν 5.000 τόνοι οπωροκηπευτικών τα οποία σαπίζουν στις αποθήκες της Κρήτης.

«Σε όλη την Κρήτη τα προϊόντα που βρίσκονται στις αποθήκες από το περασμένο Σάββατο – οπότε και ξεκίνησε η απεργία της ΠΝΟ – είναι πάνω από 5.000 τόνοι. Εκτός όμως από αυτή την ζημιά κινδυνεύουμε με κάτι ακόμα. Αν χάσουμε τις προθεσμίες που έχουμε βάσει συμβολαίου τότε οι προμηθευτές θα αναγκαστούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με εναλλακτικές πηγές. Θα βρουν άλλους παραγωγούς κι αυτό εμάς θα μας καταστρέψει», τόνισε σχετικά ο κ. Τσιμπραγάκης.

Μοναδική λύση το «πλοίο ασφαλείας»

Μοναδική λύση για να μην σαπίζουν άδικα τα προϊόντα στις αποθήκες, σύμφωνα με τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, είναι η ενεργοποίηση του πλοίου ασφαλείας.

«Οι πολυήμερες απεργίες της ΠΝΟ δημιούργησαν και στο παρελθόν την ανάγκη για την ενεργοποίηση του πλοίου ασφαλείας. Στο παρελθόν είχε γίνει. Τώρα γιατί δεν ενεργοποιείται; Θεωρούν ότι θα σπάσει η απεργία με αυτόν τον τρόπο, αν δηλαδή κάθε τρεις ημέρες φεύγουν τα προϊόντα μας; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτές τις λογικές», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Τσιμπραγάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση