HomeHL-9Εγκληματική οργάνωση πίσω από τους Βούλγαρους με τις τηλεφωνικές απάτες

Εγκληματική οργάνωση πίσω από τους Βούλγαρους με τις τηλεφωνικές απάτες

Εμπλέκονται σε 18 περιπτώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκληματική οργάνωση που δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία και έβαζε στο στόχαστρο της κυρίως ηλικιωμένους, αποσπώντας τους μικρά η μεγάλα χρηματικά ποσά, κρυβόταν τελικά πίσω από τους Βούλγαρους, 43 και 24 ετών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν στην περιοχή της Ιεράπετρας με τη βοήθεια ενός 80χρονου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο Βούλγαροι που συνελήφθησαν μαζί με άλλα δύο άτομα, τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται είχαν εξαπατήσει μία 78χρονη στην Ιεράπετρα, αρπάζοντας της 3.000 ευρώ, ενώ επιχείρησαν να εξαπατήσουν άλλους 17 ηλικιωμένους, συμπεριλαμβανομένου και του 80χρονου από την Ανατολή Ιεράπετρας.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα θύματα του, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, λέγοντας τους ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και για να μην έρθει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη, θα έπρεπε να τους δώσουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις το συνολικό ποσό που επιχείρησαν να αποσπάσουν από όλες τις απόπειρες εξαπάτησης τους, ανέρχεται στις 240.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση