HomeHL-9Παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Κρήτη 2.500 μαθητές λόγω της απεργίας

Παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Κρήτη 2.500 μαθητές λόγω της απεργίας

Στα Χανιά βρίσκονται οι περισσότεροι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 2.500 μαθητές έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη μετά και την νέα 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτεργατών ως συνέπεια της άκαρπης συνάντησης που είχε νωρίτερα με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κορουμπλή.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ταξιδιωτικών πρακτορείων για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή της πλειοψηφίας των 2500 μαθητών εκ των οποίων οι 1250- 1500 βρίσκονται στην πόλη των Χανίων, ενώ εκατοντάδες από αυτούς έχουν… «φυλακιστεί» στο νησί για τρεις ημέρες.

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι με τους μαθητές της Γ’ λυκείου όπου είχαν πάει στην Κρήτη για την πενθήμερη εκδρομή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας στο νησί αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 2500 μαθητές» λέει στο protothema.gr, ο πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών γραφείων Γιώργος Παλιούρας και συνεχίζοντας τονίζει: «θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση μεταξύ κυβέρνησης και ναυτεργατών προκειμένου να μεταφερθούν τουλάχιστον οι μαθητές. Επειδή δεν μπόρεσε να γίνει αυτό, οι ιδιοκτήτες την ταξιδιωτικών γραφείων που έχουν αναλάβει την οργάνωση των πενθήμερων εκδρομών ήρθαν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση.

Για κάθε ημέρα που τα παιδιά θα μένουν στο νησί θα επιβαρύνονται με επιπλέον 25- 30 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η τροφή και η διαμονή τους. Τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν θα έχουν κανένα όφελος από τις επιπλέον ημέρες παραμονής των μαθητών».

«Θα έπρεπε να μεσολαβήσει η πολιτεία»

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος Νίκος Διαμαντόπουλος αναφέρει: «θα έπρεπε η πολιτεία να μεσολαβήσει έτσι ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Οι γονείς επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος, αλλά και κάποια από τα παιδιά θα μείνουν χωρίς χρήματα».

Για τρεις ημέρες βρίσκονται περισσότεροι από 400 μαθητές εγκλωβισμένοι στη Κρήτη, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Μιχάλη Μινόπουλο.

«Οι γονείς είναι ανήσυχοι, ενώ ταυτόχρονα τόσο το δικό μου γραφείο όσο και τα υπόλοιπα που έχουμε αναλάβει τις εκδρομές των μαθητών προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε αεροπορικά εισιτήρια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους», λέει στο protothema.gr ο Μιχάλης Μινόπουλος και συνεχίζοντας προσθέτει: «Κάποια από τα σχολεία που είχαμε αναλάβει την διοργάνωση των πενθήμερων εκδρομών τους έπρεπε να έχουν επιστρέψει στην Αθήνα από το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην Κρήτη τρία επιπλέον βραδιά έως τώρα».

Πρόβλημα όμως υπάρχει και για τους μαθητές που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από την 1η Δεκεμβρίου και τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη.

«Τουλάχιστον άλλοι 10000 μαθητές θα πρέπει να μεταβούν στην Κρήτη, καθώς έχουν προγραμματίσει για εκεί τις πενθήμερες εκδρομές, με τους τελευταίους να αναχωρούν στις 18 Δεκεμβρίου. Με αυτήν την κατάσταση όμως που υπάρχει τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει» αναφέρει στο protothema.gr  ο Μιχάλης Μινόπουλος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση