HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή οι δραματικές ελλείψεις του Γυμνασίου Μοιρών

Στη βουλή οι δραματικές ελλείψεις του Γυμνασίου Μοιρών

Λείπουν βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών από το σχολείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις δραματικές ελλείψεις που καταγράφονται στα σχολεία, μολονότι πλησιάζουμε στο μέσον της σχολικής χρονιάς αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Μεταξύ άλλων, ο Ηρακλειώτης βουλευτής  ζητά να καλυφθούν επιτέλους τα κενά και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γυμνάσιο Μοιρών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Ενώ ήδη βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του εκπαιδευτικού έτους και παρά τις δεσμεύσεις σας, παραμένουν τα κενά στα σχολεία, με αποτέλεσμα οι σοβαρές δυσλειτουργίες να συνεχίζονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Γυμνάσιο Μοιρών, το οποίο είναι μια από τις μεγαλύτερες σχολικές μονάδες εκτός της πόλης του Ηρακλείου, όπου οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του σχολείου.

Γονείς και μαθητές έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού για δεύτερη χρονιά η πολιτεία κωφεύει στα δίκαια αιτήματα τους.

Όπως υποστηρίζουν, από το σχολείο ελλείπουν βασικές ειδικότητες όπως φιλολόγου, τεχνολόγου, καθηγητή αγλλικών, νομικού ενώ τα παιδιά τα τελευταία χρόνια δεν διδάσκονται Μουσική και εικαστικά.

Επιπλέον, η συνολική υποβάθμιση της ειδικής αγωγής έχει αντίκτυπο και στην σχολική μονάδα του Γυμνασίου Μοιρών,  αφού τα παιδιά που χρήζουν εκπαιδευτικής βοήθειας μένουν μέχρι στιγμής αβοήθητα με τη σοβαρή έλλειψη αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Επειδή η κάλυψη των κενών στα σχολεία είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ν. Ηρακλείου γενικότερα και ειδικότερα στο Γυμνάσιο Μοιρών;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση